© Baykuş Haber

Manisa İtfaiyesi gücüne güç kattı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın yenilenen ekipmanlarının tanıtımı ve mahalle muhtarlarının acil durumlarda kullanması için satın alınan 25 traktör arkası tankerin teslim törenine katıldı. Tören, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti ve başkan Ergün, burada yaptığı konuşmada Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte itfaiye hizmetlerine verilen önemi vurguladı.

Başkan Ergün, "İtfaiyeye yapılan yatırım, insana yapılan yatırımdır" diyerek itfaiyenin tüm araç gereçlerini, makine ve ekipmanlarını yenilediklerini belirtti. Şehir genelinde 56 itfaiye noktası, 160 araç ve 643 personelle acil durumlara karşı hazır olduklarını ifade etti. Ayrıca, Manisa'nın nüfusa oranla en çok itfaiye noktasına sahip üçüncü şehir olduğunu ve hemşerilerinin can ve mal güvenliğine büyük önem verdiklerini söyledi.

Başkan Ergün, özellikle kırsal bölgelerdeki köylerde yangınlara hızlı müdahale etmek amacıyla daha önce 123 traktör arkası yangın söndürme tankeri mahalle muhtarlarına teslim ettiklerini hatırlattı. Bu törenle birlikte 25 yeni tankeri muhtarlara teslim ederek toplam sayıyı 148'e çıkardıklarını açıkladı. Bu sayede olası can ve mal kayıplarının önüne geçmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Ayrıca, Başkan Ergün, Kahramanmaraş merkezli depremlere de değindi ve Manisa itfaiyesinin bu felaketlerdeki özverili çalışmalarını anlattı. İtfaiyenin devlet tarafından Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası ve Nişanı ile ödüllendirildiğini belirtti.

Törende itfaiye ekipmanları tanıtıldı ve traktör arkası tankerlerin teslimi gerçekleştirildi. Başkan Ergün, itfaiye personeline teşekkür ederek, traktör arkası tankerlerin ve ekipmanların hayırlı olmasını diledi. Tören hatıra fotoğrafları çekilmesiyle sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER