© Baykuş Haber

Manisada çinicilik kursu açıldı

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, geleneksel bir el sanatını yaşatmak amacıyla Tarihi Kurşunlu Han'da Çini İşleme kursu düzenleyerek 15 kursiyeri eğitime aldı.

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, unutulmaya yüz tutmuş bir mesleği korumak ve yaşatmak amacıyla işbirliği yaparak Tarihi Kurşunlu Han'da Çini İşleme kursu açtı. Kurs, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi ve Şehzadeler Belediyesi'nin katkılarıyla hayata geçirildi. Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri ile Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İlyas Kayaokay, kursu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen kursun, geleneksel çinicilik sanatını korumayı ve Manisa'da yaygınlaştırmayı amaçladığı belirtildi. Toplamda 318 saat sürecek kurs, yaklaşık 3 ay boyunca devam edecek ve 15 kursiyere eğitim verecek. Kursun eğitimcisi, Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi'nden usta öğretici Cansel Çakır olacak. Kurs, çini işleme sanatının sırlarını öğrenmek isteyen katılımcılara hem teorik hem de pratik bilgi sunacak. Ayrıca, kurs süresince kullanılacak malzemelerin Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından temin edileceği bildirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER