© Baykuş Haber

Manisada Necip Fazıl Kısakürek Anma Programı başladı

ÜSTAD NECİP FAZIL KISAKÜREK'İ ANMA PROGRAMI MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR SİTESİ LALE SALONU'NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Anadolu Mektebi tarafından düzenlenen "Türkiye'nin 100 Yıllık Birikimi" başlıklı panellerin sonuncusu Manisa'da başladı ve cumhuriyet dönemi edebiyatına yön veren isimleri konu aldı. Üstad Necip Fazıl Kısakürek'i anma programı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu'nda, vefatının 40. yılında düzenlendi.

Manisa'daki program, 9 Haziran tarihine kadar devam edecek. Toplam 54 öğrenci ve öğretmenin katılımıyla hazırlanan program, 15 farklı şehirden gelen katılımcıları ağırlayacak. Program, Necip Fazıl Kısakürek panellerinin yanı sıra Mustafa Kutlu, Cengiz Aytmatov, Tarık Buğra ve Samiha Ayverdi gibi önemli yazarlara da odaklanacak.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içinde gerçekleştirilen etkinlikler arasında 8 panel, 3 konferans, 3 yazar buluşması, bir fotoğraf sergisi, Necip Fazıl Kısakürek anısına bir konser ve şiir dinletisi gibi çeşitli etkinlikler bulunuyor. Programın dört gün boyunca sürmesi planlanıyor.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Manisa'da Anadolu Mektebi projesine 2019 yılında kayıt yaptırdıklarını ve her geçen yıl katılımcı sayısının arttığını belirtti. Programın amacının gençlerin düşünce dünyalarını zenginleştirmek olduğunu vurguladı.

Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı eski Bakan Sami Güçlü, farklı şehirlerden gelen lise ve üniversite öğrencileri ile Manisalı gençlerin yazarlar hakkında okumalarını paylaşacakları panel programının katılımcıların düşünce dünyalarını zenginleştireceğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER