© Baykuş Haber

Manisada zeytin ve üzüm üreticilerine önemli destek

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN HAZIRLANAN “MANİSALI ZEYTİN VE ÜZÜM ÜRETİCİLERİNİ DESTEKLEME PROJESİ” ÇERÇEVESİNDE 7 BİN 500 ADET ÜZÜM SERGİ BEZİ VE 30 BİN ADET ZEYTİN TOPLAMA ÖRTÜSÜ ALIM İŞİ İÇİN İHALEYİ KAZANAN FİRMA İLE SÖZLEŞME İMZALANDI. YAKLAŞIK 10 MİLYON TL’Yİ BULAN PROJENİN FİNANSMANI YÜZDE 100 OLARAK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN KARŞILANACAK. 20 DEKAR VE ALTI ÜRETİM YAPAN ZEYTİN VE ÜZÜM ÜRETİCİLERİ, PROJEDEN FAYDALANMAK İÇİN İLÇE MUHTARLIK İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİNE ÖN KAYIT YAPTIRACAKLAR.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen "Manisalı Zeytin ve Üzüm Üreticilerini Destekleme Projesi" kapsamında, 7 bin 500 üzüm sergi bezi ve 30 bin zeytin toplama örtüsü alımı için yapılan ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalandı. Bu büyük proje, yaklaşık 10 milyon TL'yi bulan bir finansmanla Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenecek.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, tarım ve kırsal kalkınma alanında yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün liderliğinde, 2023 bütçesinde tarımsal desteklere 122 milyon TL ayrıldı. Bu kapsamda, 7 bin 500 zeytin üreticisi için 30 bin adet zeytin toplama örtüsü ve 7 bin 500 üzüm üreticisi için 7 bin 500 adet sergi bezi alımını içeren ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalandı. Sözleşme imzalamasına, Daire Başkanvekili Ali Osman Kaplan ve yüklenici firma temsilcisi katıldı.

Manisa genelinde zeytin ve üzüm yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı bölgelerde, kalite ve verimi artırmayı amaçladıklarını belirten Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanvekili Ali Osman Kaplan, bu projenin çerçevesini şu şekilde açıkladı: "Hasat sırasında ve sonrasında kullanmak üzere, 20 dekar ve altı üretim yapan 7 bin 500 zeytin üreticimize kişi başı 4 adet 5x8 metre ölçülerinde zeytin toplama örtüsü ve 20 dekar ve altı üretim yapan 7 bin 500 üzüm üreticimize kişi başı 1 top 2x100 metre ölçülerinde üzüm sergi bezi yüzde 100 hibe ile desteklenecek. Bu destek, yüzde 100 hibe olarak sağlanacak. Başvuru kriterlerine uygun üreticilerin başvurularını yapabilmeleri için Manisa Büyükşehir Belediyesi İlçe Muhtarlık İşleri Şube Müdürlükleri'ne başvurmaları gerekmektedir. Yaklaşık 10 milyon TL'yi bulan bu proje, hayırlı olsun."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER