© Baykuş Haber

Manisaya 1 milyar TLlik yatırım geliyor

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI CENGİZ ERGÜN, MASKİ TARAFINDAN YAPILACAK OLAN VE 3 İLÇEYİ KAPSAYAN ALTYAPI PROJESİYLE İLGİLİ MÜJDEYİ VERDİ. BAŞKAN ERGÜN, YUNUSEMRE İLÇESİ MURADİYE MAHALLESİ, GÖRDES VE KIRKAĞAÇ İLÇELERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK 1 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDEKİ ALTYAPI ÇALIŞMALARI İÇİN DÜNYA BANKASI KREDİSİNİN YAPIM İHALESİ ÖNCESİNDE SON ADIMI OLAN MÜŞAVİRLİK İLANINA ÇIKILDIĞINI AÇIKLADI.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ tarafından gerçekleştirilecek 3 ilçeyi kapsayan altyapı projesiyle ilgili önemli bir müjdeyi kamuoyuna duyurdu. Başkan Ergün, proje kapsamında Yunusemre ilçesi Muradiye Mahallesi ile Gördes ve Kırkağaç ilçelerinde yapılacak olan 1 milyar liranın üzerindeki altyapı çalışmaları için Dünya Bankası Kredisi'nin kullanılmasına ilişkin son adımın atıldığını açıkladı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'nün 2023 Yılı 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda bu müjdeyi paylaşan Başkan Ergün, projenin önemine vurgu yaparak, şunları söyledi: "Yunusemre ilçesi Muradiye ve çevre mahallelerinin altyapı çalışmaları, atık su arıtma tesisi yapımı, 39 kilometrelik Gördes doğal kaynak suyu çelik isale hattı ve Kırkağaç Gelenbe Mahallesi'nin altyapı işlerini kapsayan bu projenin 46 milyon 500 bin Avro'yu bulan maliyeti, günümüz kuruyla hesaplandığında 1 milyar liranın üzerindedir. Dünya Bankası Kredisi'nin yapım ihalesi öncesinde son aşama olan müşavirlik ilanı da yayınlandı."

Başkan Ergün, projenin hayata geçirilmesi için atılacak adımları da açıkladı. Müşavir firmanın işi aldıktan sonra son kontrolleri yapacak, İLBANK ve Dünya Bankası ile işbirliği içinde projelerin yapım işi ihalelerine çıkılacak. Müşavir firma, projelerin tüm süreçlerini yönetecek. Başkan Ergün, projelerin yıl sonuna kadar başlatılmasını umut ettiğini belirterek, Manisa'ya kazandırılacak bu yatırımların şimdiden hayırlı olmasını diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER