© Baykuş Haber

Manisayı dolu vurdu, tarım arazileri zarar gördü

HAVA SICAKLIĞININ MEVSİM NORMALLERİNİN ÜSTÜNDE SEYRETTİĞİ MANİSA’NIN SALİHLİ İLÇESİNDE AKŞAM SAATLERİNDE ETKİLİ OLAN DOLU YAĞIŞI HAYATI OLUMSUZ ETKİLERKEN, EKİLİ ALANLAR ZARAR GÖRDÜ. SALİHLİ’YE BAĞLI SART, MERSİNDERE, HASALAN VE KAPANCI MAHALLELERİNDE YAKLAŞIK 1 SAAT SÜREN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DOLU YAĞIŞI BAŞTA ÜZÜM BAĞLARI OLMAK ÜZERE, PATLICAN, KARPUZ, MISIR İLE MEYVE BAHÇELERİNİ VURDU.

Manisa'nın Salihli ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen dolu yağışı, ekili alanlara ciddi zararlar verdi. Salihli'ye bağlı Sart, Mersindere, Hasalan ve Kapancı mahallelerinde yaklaşık bir saat süren ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı, başta üzüm bağları olmak üzere, patlıcan, karpuz, mısır ve meyve bahçelerine zarar verdi.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Kapancı Mahallesi'nde dolu yağışının neden olduğu tarım arazilerinde incelemelerde bulundu. Vali Karadeniz, dolu zararının Salihli, Ahmetli ve Saruhanlı ilçelerine bağlı bazı mahallelerde ciddi oranda olduğunu söyledi. Ayrıca, bu etkilenen bölgelerde TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu) ekiplerinin çalışmalara başladığını ve AFAD Acil Destek Fonu'ndan destek talebinde bulunacaklarını belirtti.

Çiftçiler, dolu yağışının büyüklüğü ve şiddeti konusunda endişeli olduklarını ifade ederken, mahsullerini kaybettikleri için büyük bir üzüntü yaşadılar. Özellikle karpuz, patlıcan ve üzüm üreticileri büyük zararlar yaşadı. Dolu yağışının etkisiyle tarlalarında büyük hasarlar oluştu ve mahsuller yok oldu.

Üreticiler, bu tür doğal afetlerin ardından yetkililerden destek beklerken, yaşadıkları zorluğu dile getiriyorlar. Dolu yağışı sonucunda çiftçilerin kazançları ciddi şekilde etkilendi ve tarım sektörü için zorlu bir dönem başladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER