© Baykuş Haber

Mardin’de 22 yılık kan davası barışla sonuçlandı

Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), (DHA)- MARDİN’in Nusaybin ilçesinde Bilen ve Akdeniz aileleri arasında 22 yıl önce ölümle sonuçlanan kavga yüzünden başlayan kan davası, kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla sonuçlandı.

Kırsal Tepealtı Mahallesi Topaçlı Mezrası'nda 22 yıl önce ölümle sonuçlanan bir kavga sonucunda başlayan kan davası, ailelerin barışmasıyla nihayet sona erdi. Bu uzun süren kan davasının sona ermesi için kanaat önderleri Sebih Elçioğlu ve Süleyman Doğan'ın arabuluculuk çabalarının ardından, iki aile bir düğün salonunda 'barış yemeği' düzenledi. Program sırasında mevlid okundu ve husumetli aileler tokalaşarak barıştı.

Barışı sağlayan kanaat önderi Sebih Elçioğlu, "22 yıldır bu iki ailenin arasında kan davası husumeti vardı. Ailelerimizi barıştırdık, hayırlı olsun, Allah bu iki ailemizden razı olsun. Allah bir daha halkımıza huzursuzluk vermesin inşallah" ifadelerini kullandı.

Kanaat önderi Süleyman Doğan ise, "İki ailemizin arasında 22 yıldır kan davası husumeti vardı. Onları bir araya getirerek barıştırdık. Allah iki ailemizden de razı olsun. Allah'tan tüm halkımıza daima huzur vermesini diliyorum" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER