© Baykuş Haber

Mardinde 36 yıl önce PKKlı teröristlerce katledilen 30 kişinin acısı tazeliğini koruyor

MARDİN'İN ÖMERLİ İLÇESİNİN KIRSAL PINARCIK MAHALLESİ'NDE 36 YIL ÖNCE BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'LILAR TARAFINDAN KATLEDİLEN 16'SI ÇOCUK 30 KİŞİ İÇİN ANMA TÖRENİ YAPILDI.

Mardin'in Ömerli ilçesine bağlı Pınarcık Mahallesi'nde 36 yıl önce PKK terör örgütü üyeleri tarafından katledilen 16'sı çocuk 30 kişi için anma töreni düzenlendi. 20 Haziran 1987 tarihinde gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenler için Pınarcık Mahallesi'nde bir anma töreni düzenlendi. Tören sırasında Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Kaymakam Muhammed Kaya, terör örgütü PKK'nın Pınarcık Mahallesi'nde gerçekleştirdiği acımasız saldırıyı hatırlatarak şehitleri rahmetle andıklarını belirtti. Terörün insanlık dışı bir eylem olduğunu vurgulayan Kaya, ailelere destek olacaklarını ifade etti ve birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ da yaşanan katliamın tarif edilemeyecek kadar büyük bir acı olduğunu söyledi. Hayatını kaybedenleri rahmetle andığını belirten Altındağ, terörün bir daha yaşanmaması dileğinde bulundu.

Törene katılan güvenlik korucusu Sultan Yavuz, teröristlerin o akşam köye üç yönden saldırdığını ve masum insanları acımasızca öldürdüğünü anlattı. Olayda akrabalarından 16 kişinin şehit olduğunu ifade eden Yavuz, terörün her türlüsünü kınadı.

Törene katılanlar, şehitlerin mezarlarına gül bıraktılar. Anma törenine Ömerli Kaymakamlığına vekalet eden Savur Kaymakamı Muhammed Kaya, Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Çevik, İlçe Emniyet Amiri Çağdaş Tosun, güvenlik korucuları ve vatandaşlar da katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER