© Baykuş Haber

Mardinde 5 kişiyi öldüren sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi

OLAY, 19 OCAK’TA ARTUKLU-NUSAYBİN KARA YOLUNDA MEYDANA GELMİŞTİ

Mardin'de yaklaşık 5 ay önce Irak plakalı bir cipin hedef alındığı ve sonucunda 5 kişinin hayatını kaybettiği trajik olaya dair tutuklu sanıkların istenen cezaları belirlendi. İşte olayla ilgili hazırlanan iddianameden ayrıntılar:

Olay, 19 Ocak'ta Artuklu-Nusaybin kara yolunda meydana geldi. Irak plakalı cipteki Hındreen Abdullah Salih, Waheda Haedar Jasim, Abdullah Saleh Mustafa, Chiman Shaheen Khalid ve Ahmed Jalaladeen İbrahim, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti veya ağır yaralandı. Bu üzücü olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda tutuklu sanıklar Abdullah K, Faris A, Murat Y. ve İbrahim D. hakkında hazırlanan iddianame Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, hayatını kaybedenlerin 18 Ocak günü saat 22.20 sıralarında Irak plakalı araçla Nusaybin ilçesinde bulunan Aydınlar Dinlenme Tesisi’ne giriş yaptığı ve 23.50 sıralarında tesisten çıkarak araçlarıyla Kızıltepe ilçesine doğru hareket ettiklerine yer verildi. Ayrıca Adli Tıp Kurumu tarafından düzenlenen ölü muayene ve otopsi raporlarına da başvurulan iddianamede, maktullerin ölüm sebeplerinin ateşli silah, mermi çekirdeği yaralanmaları sonucu oluşan kemik kırıkları, beyin kanaması ve beyin doku hasarı olduğu ifade edildi.

Tutuklu sanıklar Abdullah K, Faris A. ve Murat Y. hakkında "kasten öldürme," "nitelikli yağma," ve "ateşli silahlarla bunlara ait mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 11 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, İbrahim D.'nin ise "izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme ve satma" suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede, sanıkların maktulleri mallarını almak amacıyla durdurarak tabancayla ateş ederek öldürdükleri, bu nedenle nitelikli yağma ve nitelikli kasten öldürme suçlarını işledikleri belirtilirken, İbrahim D.'nin Abdullah K'ye tabanca ve mermi satmak, Murat Y.'nin ise suçta kullanılan aracı temin etmek suretiyle suçun işlenmesini kolaylaştırdığı ifade edildi. Sanıkların birden fazla nitelikli suç halini işledikleri için alt sınırdan uzaklaştırılarak cezalandırılmalarının gerektiği de vurgulandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER