© Baykuş Haber

Mardinde bahar ayında taşkın sonrası 40 ton alabalık Beyazsuda diğer türlerle karıştı

MARDİN'İN MİDYAT İLÇESİNDE BULUNAN BEYAZSU MESİRE ALANI, 3 AY ÖNCE YAŞANAN ŞİDDETLİ SEL FELAKETİ ALTINDA KALDI. TAŞKIN SONRASI ALABALIKLAR BEYAZSU'YA KARIŞIP DİCLE VE FIRAT NEHRİNE ÖZGÜ TÜRLERİ TEHDİT ALTINA ALDI.

Mardin'in Midyat ilçesinde yer alan Beyazsu Mesire Alanı, 3 ay önce şiddetli bir sel felaketiyle sarsıldı ve bu felaket sonucunda alabalıklar Beyazsu'ya karışarak Dicle ve Fırat Nehri'ne özgü türleri tehdit etti.

Bahar aylarında yaşanan sel felaketi, Beyazsu Mesire Alanı'nı olumsuz etkiledi ve sel suları içinde bulunan alabalıklar diğer yerel türlerle karışarak ekosistemi tehlikeye soktu. Bu durumu değerlendiren esnaf Bayram Al, Beyazsu'da bulunan farklı balık türlerinin sayısının azaldığını ve son zamanlarda ot türlerinin de azalmış olduğunu belirtti.

Alabalıkların dereye karışmasının diğer balık türlerini ve yumurtalarını yok ettiğini ifade eden Al, balık çeşitliliğinin azaldığına dikkat çekti. Sel sonrasında yaklaşık 40 ton alabalığın dereye döküldüğünü ve bu alabalıkların diğer balıkları yediği için balık popülasyonunun tehlikede olduğunu söyledi.

Bayram Al, yetkililerden, doğa severlerden ve derneklerden bu konuyla ilgili çalışmalar yapmalarını ve balıkların korunması için yardım talep etti. Beyazsu'nun eski haline dönmesi ve ekosistemin yeniden dengeye kavuşması için yetkililerden destek beklediğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER