© Baykuş Haber

Mardinde esrarengiz ev çıkan yangında yine alevlere teslim oldu

MARDİN'İN KIZILTEPE İLÇESİNDE 2020 YILINDA ÇIKAN YANGINDA KÜLE DÖNEN EV ESRARENGİZ BİR ŞEKİLDE YİNE ÇIKAN YANGINDA ALEVLERE TESLİM OLDU.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 2020 yılında yaşanan dehşet verici yangın sonucu küle dönen ev, şimdi ise esrarengiz bir şekilde ikinci bir yangına daha kurban gitti. Kızıltepe İpek Mahallesi'nde bulunan 428. Sokak'taki ev, 2020 yılı Ağustos ayında elektrik kontağı nedeniyle çıkan yangında kullanılamaz hale gelmişti. Ancak Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği ve hayırseverlerin katkılarıyla Tekin ailesine yeni bir ev inşa edilmiş ve içindeki eşyalarla birlikte teslim edilmişti.

Tekin ailesinin evi, şimdi ise 3 yılın ardından tekrar alevlerin pençesine düştü. Bu trajik olay sonrasında aile, hayırseverlerden yardım talebinde bulundu. Yaşanan bu olay karşısında şaşkınlık içinde olan baba Bayram Tekin, "Evimiz bilinmeyen bir nedenle yandı. Hemen itfaiyeyi aradık ve yangının elektrik kontağından kaynaklandığını söylediler. Hayırseverlerin destekleriyle yeni bir ev inşa ettik ve teslim aldık. Ancak dün, çocuklarım hasta olduğu için hastaneye gitmişlerdi. Muayene sonrasında eve geri döndüler. Eve döndüklerinde, ampüller kapalıydı ve fişler prizlerde takılı değildi, ancak içeri girdiklerinde ev yangın nedeniyle nefes alınamayacak kadar dumanla doluydu. Hemen itfaiyeyi aradık ve eve geldiklerinde büyük hasarın oluştuğunu gördüler. İlk yangını normal karşıladık, ancak ikinci yangının esrarengiz bir şekilde meydana gelmesi bizi şaşırttı. Gerçekten de garip bir durum" şeklinde duygularını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER