© Baykuş Haber

Mardinde Türkmen Vadisi alternatif çevre yoluna ilk asfalt döküldü

MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN MERKEZ ARTUKLU İLÇESİNDE YAŞANAN ARAÇ TRAFİĞİNİ RAHATLATMAK İÇİN BAŞLATILAN TÜRKMEN VADİSİ ALTERNATİF ÇEVRE YOLUNDA İLK ASFALT DÖKÜLDÜ.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Artuklu ilçesindeki trafik sorununu hafifletmek amacıyla başlattığı Türkmen Vadisi alternatif çevre yolunda ilk asfalt döküm işlemine başladı. Ulaşım problemlerine kalıcı çözümler sunma amacıyla çalışmalarını sürdüren belediye, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında zemin iyileştirme ve alt yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra asfalt dökmeye başladı.

Bu proje ile merkez Nur Mahallesi Yeni TOKİ bölgesi ile İstasyon Mahallesi'ni birbirine bağlayan ve 4 kilometre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde bir alternatif yol oluşturuluyor. Şu an itibarıyla yolun asfaltlama işlemlerinde yüzde 20'lik bir ilerleme kaydedilmiş durumda. Büyükşehir Belediyesi, kendi kaynaklarıyla üretilen asfaltı bu yol inşaatında kullanarak, projenin kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulması için yoğun bir çaba harcıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER