© Baykuş Haber

Marmarada botta sürüklenip kaybolan 4 kişi bulundu: Rus bayraklı gemiye sığınmışlar

EKİPLER, 4 KİŞİYİ KURTARARAK ŞARKÖY SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI İSKELESİNE GÖTÜRDÜ.

Marmara Denizi'nin Tekirdağ kıyılarında meydana gelen olayda kaybolan 4 kişi, bir Rus bayraklı gemi mürettebatı tarafından fark edilerek kurtarıldı. Olay, Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesine bağlı Dereağzı Mahallesi'nde bulunan bir tatil sitesinin önünden şişme bir botla denize açılan Mertcan K. (25), Hacı Ali A. (26), Murat T. (34) ve Yusuf D. (37) isimli kişilerin yoğun dalgaların etkisiyle açık denize sürüklenmeye başlamasıyla başladı.

Kendilerinden dün saat 18.00 sularında haber alınamadığında yakınları, durumu Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ihbar etti. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler, denizde arama çalışmalarına başlarken, aynı zamanda açık denizde seyir halinde olan gemilere durumu telsizle bildirdi.

Gece boyunca süren arama çalışmalarının ardından, sabah saatlerinde Rus bayraklı "Serdolik" isimli kargo gemisinin mürettebatı, Marmara Adası önlerinde şişme bottaki 4 kişiyi fark etti ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bilgi verdi. Ekipler, yaklaşık olarak saat 11.00 civarında 4 kişiyi kurtararak Şarköy Sahil Güvenlik Komutanlığı iskelesine getirdi.

Kurtarılan kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Bu olay, bir Rus bayraklı geminin dikkatli mürettebatı sayesinde olası bir trajediyi önledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER