© Baykuş Haber

Marmaris Limanı katıldığı fuar sonrasında ana liman anlaşması ile döndü

MARMARİS LİMANI KATILDIĞI FUAR SONRASINDA ANA LİMAN ANLAŞMASI İLE DÖNDÜ

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan gümrüklü liman olan Cruise Port İşletmesi yetkilileri, Hamburg turizm fuarından döndüklerinde dev yolcu gemisi Marella Discovery ile 2024 yılı için "Homeport" anlaşması yaptıklarını açıkladılar.

Marmaris Liman İşletmesi, 6-8 Eylül 2023 tarihlerinde Almanya'ya giderek Seatrade'in Avrupa bacağı olan Seatrade Cruise Europe - Hamburg fuarına katıldı. Liman İşletmesi Genel Müdürü Murat Tugay ve Pazarlama Müdürü Deniz Tugay, fuarın tüm kruvaziyer firmaları, limanlar ve destinasyonlar ile iletişim kurma fırsatı sunduğunu belirterek Türkiye'den katılan tek kuruluş olduklarını ifade etti. Fuarda üst düzey kruvaziyer firma yöneticileri ile verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve yapılan anlaşmaların Türkiye turizmi açısından önemli olduğunu vurguladılar.

Marmaris Liman İşletmesi Genel Müdürü Murat Tugay, ayrıca yeni kurulan 4 kruvaziyer firmasının Marmaris Limanı'na özel ilgi gösterdiğini belirterek, Marella Discovery gemisinin 2024'ten itibaren Marmaris Limanı'ndan homeport hizmeti vermeye başlayacağını duyurdu.

Tugay, 264 metrelik 1500 yolcu kapasiteli Marella Discovery gemisinin 2024 Nisan-Ekim ayları arasında her hafta Dalaman Havalimanı'na ineceğini ve 1500 İngiliz turistin gemiye katılacağını, ayrıca gemi turundan önce veya sonra Marmaris ve Fethiye otellerinde konaklamalar yapacak olan turistlerin otelcilik sektörüne katkı sağlayacağını belirtti.

Ayrıca, Türkiye'de haftalık düzenli homeport hizmeti veren tek limanın Marmaris Limanı olduğunu ve bu durumun sektör açısından gurur verici olduğunu ifade eden Tugay, çevreye duyarlı modern kruvaziyer gemilerine LNG ikmalinin yapılmasının önemli olduğunu ve Marmaris Limanı'nın kruvaziyer gemi trafiğinin hızla artacağını söyledi. Tugay ayrıca, Almanya gibi ülkelerden de Alman kruvaziyer gemilerinin homeport yapmaya başlaması için sektördeki tüm paydaşların teşvik girişimlerine başladığını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER