© Baykuş Haber

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ilçeye gelen araç sürücülerini yangına karşı uyardı

MARMARİS ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ İLÇEYE GELEN ARAÇLARI YANGINA KARŞI UYARDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde son iki yılda büyük orman yangınları yaşandı. Bu nedenle Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, yeni yangınların önlenmesi amacıyla ilçe girişlerinde sürücülere bilgilendirme broşürleri dağıtarak yangın önleme tedbirlerini anlattı.

Marmaris ve Datça ilçelerine tek karayolu girişi olan Çetibeli Jandarma Karakolu kontrol noktası ve Marmaris ilçe girişinde, orman yangınlarını önlemek için alınan tedbirler çerçevesinde ekipler, sürücülere yönelik bilgilendirme çalışmaları yaptı. Marmaris Orman İşletme Müdürü Gökhan Şahin, Müdür Yardımcısı Volkan Aydın, orman işletme şefleri, orman muhafaza memurları ve orman işçileri, sürücülere yeşili siyahla buluşturma, ormanın yanması durumunda yaban hayvanlarının yaşam alanının zarar göreceğini ve hava kalitesinin olumsuz etkileneceğini anlatan broşürler verdi. Ayrıca, broşürlerde mangal yapmamak, ormanda ateş yakmamak, yol kenarlarına çöp atmamak, izmariti söndürmeden atmamak, cam şişeleri yere atmamak gibi orman yangınlarını önleyici kurallar yer alıyordu.

Ayrıca, çocuklu ailelere balon hediye edilerek çocukları da bu önlemlere dikkat etmeleri konusunda bilinçlendirildi. Vatandaşlar, orman işletme müdürlüğü ekiplerini gördüklerinde daha dikkatli davranacaklarını ifade ettiler.

Marmaris Orman İşletme Müdürü Gökhan Şahin, yaz sezonunun gelmesi ve Kurban Bayramı tatili nedeniyle ilçede yoğunluk oluştuğunu belirterek, gelen ziyaretçilerin uyarıları dikkate alacaklarını umut ettiklerini söyledi. Ormanları korumanın vatandaşlık görevi olduğunu vurgulayan Şahin, çöp atmak, izmarit bırakmak, mangal yakmak gibi tehlikeli davranışlardan kaçınılması gerektiğini belirtti. Vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarırken, kurallara uymayanları ihbar etmelerini rica etti.

Ayrıca, ekipler, ormanlara izinsiz girişlerin 31 Ekim'e kadar yasak olduğunu ve kamp yapmanın, ateş yakmanın idari para cezalarının yanı sıra hapis cezasına kadar ağır cezalar getirebileceğini de hatırlattılar. Bu konuda da vatandaşları bilgilendirmek istediklerini belirttiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER