© Baykuş Haber

Marmaris zabıtasından bayram öncesi denetim

MARMARİS ZABITASINDAN BAYRAM ÖNCESİ DENETİM

Marmaris Belediyesi Zabıta ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların sağlıklı ve kaliteli hizmet alabilmesi amacıyla fırın denetimlerine başladı. Ayrıca kurban satış ve kesim alanlarında da denetimler gerçekleştirdi.

Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan fırınlar başta olmak üzere pastane ve tatlı üretimi yapan işletmelere yönelik denetimler düzenledi. Bu denetimlerde fiyat tarifeleri, fiyat etiketleri, gramajlar, hijyen kuralları ve maske kullanımı gibi konular göz önünde bulunduruldu. Hijyen kurallarına uymayan 3 işletmeye cezai işlem uygulandı. Zabıta Müdürü Muhittin Ergin, bayram süresince denetimlerin süreceğini ifade etti.

Zabıta ekipleri ayrıca Günnücek'teki kurban satış ve kesim alanında da denetimler gerçekleştirdi. Burada İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleriyle işbirliği yaparak vatandaşların sağlıklı koşullarda kurban alıp kesim yapmasını sağladılar.

Kurban Hizmetleri Komisyonu, büyükbaş hayvan kesim ücretini 1250 TL, küçükbaş hayvan kesim ücretini ise 300 TL olarak açıkladı. Ayrıca, izinsiz kesim alanları ve çevreyi kirletme durumlarında Çevre Kanunu'na göre idari yaptırımların uygulanacağını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER