© Baykuş Haber

Marmarisli öğrenciler caretta kaplumbağaları için dijital kitap yazdılar

MARMARİSLİ ÖĞRENCİLER CARETTA KAPLUMBAĞALARI İÇİN DİJİTAL KİTAP YAZDILAR

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Bilimsel Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, öğretmenleri Seda Demirtürk ile birlikte Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi'nden (DEKAMER) edindikleri bilgilerle "Bir Kaplumbağa Hikayesi: Siyah Papatya" adlı dijital bir kitap yazdılar. Bu kitap, DEKAMER'de zıpkınla yaralanarak tedavi edilen ve "Siyah Papatya" adını veren bir caretta caretta cinsi deniz kaplumbağasının hikayesini anlatıyor.

Öğrenciler, Siyah Papatya'nın bakış açısından hikayeyi yeniden yazarak empati kurdu ve deniz kaplumbağalarının doğanın hassas dengesindeki önemini daha iyi anladılar. Kitap yazarlarından Uras Öndersev, deniz kaplumbağalarının ülkemiz için önemini vurgulayarak plastik kirliliğinin deniz kaplumbağaları için büyük bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.

Öğrencilerden Eymen Güçlü ise küresel ısınmanın deniz kaplumbağaları için bir tehdit olduğunu açıkladı ve bu tür sorunlara dikkat çekmek amacıyla kitaplarını yazdıklarını belirtti. Ayrıca, DEKAMER'e ziyarette bulunarak Siyah Papatya'yı görmelerinin unutulmaz bir deneyim olduğunu dile getirdi ve doğadaki tüm hayvanlara saygı duymanın önemini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER