© Baykuş Haber

Marmariste ev ve arsa fiyatları yükseliyor, emlakçılar taleplere cevap veremiyor

MARMARİS’TE EV VE ARSA FİYATLARI YÜKSELİYOR EMLAKÇILAR TALEPLERE CEVAP VEREMİYOR

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaz sezonunun gelmesi, hem kiralık hem de satılık ev arayışlarını artırdı. Ancak imarı olmayan arsalara olan talep de yükseldi. Emlak sektörü temsilcileri, talebin yüksek olmasına rağmen yüksek fiyatlar nedeniyle işlem yapamadıklarını ve yüksek kira bedellerinin kalifiye personeli bölgeden uzaklaştırdığını belirtiyor.

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Basın Sorumlusu Çetin Aksu, fiyatların yükselmesine döviz kurlarındaki değişikliklerin etki ettiğini ve emlak piyasasının durağan olduğunu ifade etti. Marmaris'in coğrafi olarak sıkışık bir bölge olduğunu ve arz-talep dengesinin her zaman karşılanamadığını söyledi.

Aksu, ayrıca yüksek ev kira bedellerinin kalifiye personeli bölgeden çektiğini ve bu durumun personel kalitesini olumsuz etkilediğini belirtti.

Gayrimenkul uzmanı Kaan Kaya da son dönemde kiralık fiyatlarının ciddi şekilde yükseldiğini, eski kiracıların çıkarılarak evlerin çok daha yüksek kiraya verildiğini dile getirdi. Ayrıca satılık ev fiyatlarının da arttığını ve Marmaris'te genişleme şansının bulunmadığını ifade etti.

Arsa fiyatlarının da yükseldiğine dikkat çeken Kaya, köylerde imar sorununun bulunduğunu ve arazi alırken haritacıdan yardım alınması gerektiğini vurguladı.

Gayrimenkul Danışmanı Canan Kotanoğlu da arsa alırken mutlaka bir haritacı ile görüşülmesi gerektiğini ve Marmaris'te imar sorunlarının olduğunu belirtti. Talebin fazla olmasına rağmen arsaların az olması nedeniyle fiyatların yükseldiğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER