© Baykuş Haber

Marmariste hafta sonu dolu dolu geçti

MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ ÇERÇEVESİNDE DÜZENLENEN ETKİNLİKLER RENKLİ ANLAR YAŞATIYOR.

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, sanatseverlere renkli anlar yaşatmaya devam ediyor. Marmaris Kültür Sanat Derneği (MAKSAD) tarafından Marmaris Belediyesi ile işbirliğiyle düzenlenen festival, 2023 programıyla büyüleyici etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Festival, Mustafa Alabora'nın söyleşisiyle 2 Haziran Cuma günü başladı ve hafta sonunda da dolu dolu devam etti.

Festival kapsamında gerçekleşen sokak konserlerinden ilki Netsel Marina'da düzenlendi. MOE JOE adlı sanatçı, Ağustos 1994'ten bu yana üç binden fazla performans sergilemiş, 2000 yılında ilk albümü "Chicago Istanbul Mainline" ile büyük beğeni toplamış ve birçok festivalde sahne almış bir müzik ustası. Marmaris'e konuk olan MOE JOE, blues müziğin tadını damarlara kadar hissettirdi ve izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Festivalin bir diğer dikkat çekici etkinliği ise tarihi kilise harabeleri olan Orhaniye Martı Marina'da gerçekleşti. Piyanist ve besteci Burçe Karaca, MAKSAD Festival Orkestrası ile birlikte eserlerini seslendirdi ve bu özel anlara tanıklık etmek isteyenler arasında Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da vardı. Tarihi kilise harabelerinin büyülü atmosferi, sanat ve kültürel mirasın bir araya geldiği unutulmaz bir konser deneyimi sunarak festivalin önemli anlarından biri haline geldi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER