© Baykuş Haber

Marmariste öğrenciler İngilizce konferans gerçekleştirdi

MARMARİS’TE ÖĞRENCİLER İNGİLİZCE KONFERANS YAPTI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteklediği bir kolej ile iki devlet okulunun katılımıyla öğrenciler, farklı ülkelerin delegeleri olarak sahne aldı ve ülkelerinin sorunlarını İngilizce olarak dile getirdi.

Marmaris'te ilk kez gerçekleştirilen Ortaokul düzeyindeki Birleşmiş Milletler "Junior Universal Negotiation" konferans projesi, Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda toplam 3 okuldan seçilen 27 delege ile gerçekleştirildi.

Konferans, açılış konuşmasıyla başladı ve saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başkanın İngilizce bir konuşma yaparak delegelere teşekkür etmesiyle devam etti. 10 yaş aralığındaki öğrenciler, "Yapay zeka, potansiyel siber zorbalık, dijital çağda uluslararası eğitim eşitsizliği ve bu eşitsizliğin gençlerin tutumları üzerindeki etkisi" konuları üzerine sunumlarını İngilizce olarak gerçekleştirdi.

Öğrenciler, Mayıs ayından bu yana aldıkları eğitim sonucunda Çin Halk Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Almanya Cumhuriyeti, İsrail, Hollanda, İspanya, Büyük İngiltere ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallıkları'nı temsil etme fırsatı buldular. Delegeler, sahnede temsil ettikleri ülkelere göre sırayla velilerin alkışları eşliğinde konuşmalarını gerçekleştirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER