© Baykuş Haber

Marmariste plajlar yaza hazır

MUĞLA'NIN MARMARİS İLÇESİNDEKİ DÜNYACA ÜNLÜ MAVİ BAYRAKLI HALK PLAJLARINDA YOĞUNLUK BAŞLADI. MARMARİS BELEDİYESİ DE PLAJLARI TATİLCİLERE HAZIR HALE GETİRDİ.

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki ünlü mavi bayraklı halk plajlarında yaz sezonu hareketlendi. Marmaris Belediyesi, plajları tatilcilere karşı hazır hale getirdi.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın (TÜRÇEV) Mavi Bayrak Programı kapsamında, 2023 yılında Marmaris'te 27 plaj mavi bayrak almaya hak kazandı. Belediye, Merkez ve İçmeler'deki halk plajlarına ek olarak, Burunucu Macera Parkı'nı da mavi bayraklı plajlar listesine ekledi. Marmaris Belediyesi, bayram öncesi mavi bayraklı sahillerdeki hazırlıklarını tamamladı.

Özellikle yaz aylarında binlerce kişiyi ağırlayan Merkez Halk Plajı ve diğer plajlarda kapsamlı bir düzenleme yapıldı. Ücretsiz şemsiyelerin yerleştirildiği, şamandıraların konulduğu halk plajlarındaki engelsiz plaj, cankurtaran hizmetleri, tuvaletler ve duşlar yenilendi. Selimiye, Bozburun, Söğüt, Hisarönü, Orhaniye, Turgut mahallelerindeki plajlar da tatilciler için hazır hale getirildi. Marmaris'i tercih eden tatilciler, belediyenin hazırlıklarını takdir ederek teşekkür etti.

Turizm sezonunun başladığı Marmaris'te bayramda daha fazla turistin bekleniyor. Belediye Başkanı Mehmet Oktay, "Tüm plajlarımızı ve şehrimizi yeni sezon için hazır hale getirdik" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER