© Baykuş Haber

Marmariste zabıtadan scooter mesaisi

MARMARİS’TE ZABITADAN SCOOTER MESAİSİ

Marmaris Belediyesi'nin zabıta ekipleri, uygunsuz park edilen ve yaya geçişini engelleyen scooterlarla ilgili denetimlerini sürdürüyor.

Son zamanlarda sıkça kullanılan scooterların, cadde, sokak, meydan, kaldırım, elektrik direkleri ve korkuluklara rastgele bırakılması, ayrıca birçok scooterin sergilenmesi nedeniyle Marmaris Belediyesi zabıta ekipleri harekete geçti.

Yaya haklarını koruma amacıyla yapılan denetimler kapsamında, zabıta ekipleri uygunsuz bir şekilde park edilen ve yaya geçişlerini engelleyen scooterları topladı. Ekipler, scooter sürücülerine kendi araçlarını ayrılan bölgelerde kullanmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunurken, kaldırımlara ve trafiğe kapalı alanlara park edilen araçlara cezai işlem uygulandı.

Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, özellikle son zamanlarda kaldırımların scooterlar tarafından işgal edilmesi nedeniyle böyle bir uygulama yapma gereği duyduklarını belirterek, scooter kullanan vatandaşlardan araçlarını düzensiz bir şekilde park etmemelerini ve cep otoparklarına park etmelerini istedi. Denetimlerin devam edeceğini ve önceliklerinin yaya geçiş hakkını korumak olduğunu vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER