© Baykuş Haber

Martı, 2022de 1600 ton karbon salımını önledi

MARTI, İLK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORUNU YAYINLADI. RAPORDA, 2022 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK BAŞARILARININ YANI SIRA ŞİRKETİN GELECEĞE YÖNELİK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK PLANLARI YER ALIYOR.

Martı, ilk sürdürülebilirlik raporunu kamuoyuna sundu. Rapor, 2022 yılındaki sürdürülebilirlik başarılarına ve şirketin geleceğe yönelik sürdürülebilirlik planlarına odaklanıyor. Martı'nın yeni sürdürülebilirlik vizyonu olan "Move Forward. Together" raporla birlikte duyuruldu. Bu vizyon, "Akıllı Mobilite", "Temiz Şehirler" ve "Güvenli Yolculuklar" olmak üzere üç temel strateji üzerine kurulu.

Martı, bu vizyon çerçevesinde araçların erişilebilirliğini artırmayı (Akıllı Mobilite), çevresel etkileri azaltmayı (Temiz Şehirler) ve kullanıcılar ile vatandaşlar için güvenliği artırmayı (Güvenli Yolculuklar) hedefliyor.

Martı'nın Kurucusu ve CEO'su Oğuz Alper Öktem, sürdürülebilir bir gelecek inşa etme taahhüdüne vurgu yaparak, "Sürdürülebilir bir gelecek inşa etme kararlığımız doğrultusunda ilk sürdürülebilirlik raporumuzu sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Yakın gelecekte tüm ulaşım araçlarının elektrikli, tüm elektrikli araçların da paylaşımlı olacağına inanıyoruz. Bu bağlamda ulaşım çözümleri sunuyoruz ve sunmaya da devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Sürdürülebilirlik raporunda Martı'nın çevresel etkilerinin azaltılması da vurgulanıyor. Yapılan analizler, e-scooter'ların konvansiyonel şehir içi ulaşım alternatiflerine kıyasla yüzde 18 daha az karbon emisyonuna yol açtığını gösteriyor. Ayrıca, e-bisiklet ve e-mopedlerin Türkiye'deki ortalama şehir içi ulaşım yolculuğuna kıyasla yüzde 40 daha düşük çevresel etki yarattığı belirtiliyor. Bu sayede Martı'nın 2022'de yaklaşık 1600 ton karbondioksit salımını önlediği hesaplanmış, bu miktarın yaklaşık olarak 72 bin ağacın atmosferden bir yılda emdiği karbondioksit miktarına eşit olduğu ifade edilmiştir.

Martı'nın sürdürülebilirlik hedefleri arasında 2030 yılına kadar kendi faaliyetlerinin yanı sıra tüm lojistik operasyonlarının karbon emisyonlarının sıfırlanması ve tüm malzemelerin yeniden kullanılması, onarılması veya geri dönüştürülmesi ile sıfır atık oranına ulaşmak da yer almaktadır.

Ayrıca, Martı Güvenlik Akademisi'nin 2024 yılında açılması planlanıyor ve e-scooter park yerlerinin 2025'e kadar sayısının 300'e çıkarılması hedefleniyor. Martı, sürdürülebilirlik alanında ilerlemeyi ve operasyonel verimliliği artırmayı amaçlayarak saha operasyonlarını daha etkin bir şekilde yönetmeyi hedefliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER