© Baykuş Haber

MASKİ Matik ile işlem ücreti 3 TLye düşürüldü

MASKİ MATİK İLE İŞLEM ÜCRETİ 3 TL’YE DÜŞÜRÜLDÜ

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ Matik cihazlarının geliştirilmesi ve hizmete sunulması hakkında bilgi verdi. Başkan Ergün, daha önce hizmet alımı yoluyla sağlanan işlem bedelinin 8 TL'ye çıkarılacak olması nedeniyle MASKİ Matik cihazlarını geliştirdiklerini açıkladı. MASKİ tarafından geliştirilen MASKİ MATİK ile işlem ücretinin de 3 TL'ye düşürüldüğünü söyledi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü 2023 Yılı 1’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın ikinci birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Ergün, MASKİ Matik cihazlarının yazılımının ve donanımının MASKİ Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirildiğini ve 34 adet MASKİ Matik cihazının kurulumunun tamamlandığını belirtti. Başkan Ergün, daha önce 5 TL olan işlem bedelinin 8 TL'ye çıkarılacak olması nedeniyle MASKİ Matik cihazlarını geliştirdiklerini ve işlem ücretini 3 TL olarak belirlediklerini ifade etti.

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay ise il genelinde 100'den fazla MASKİ Pratik cihazının bulunduğunu ve bu cihazlar aracılığıyla ücretsiz işlemlerin gerçekleştirilebildiğini söyledi. Ayrıca, MASKİ Matik cihazlarının nakit işlem de yapabilme özelliğine sahip olduğunu ve bu cihazların ilçe binalarına da yerleştirileceğini belirtti.

Başkan Ergün ve MASKİ Genel Müdürü Aslay, MASKİ Matik cihazlarının geliştirilmesi ve işlem ücretinin düşürülmesi sayesinde vatandaşların su faturası ödeme ve su yükleme işlemlerini daha kolay ve uygun bir şekilde gerçekleştirebileceklerini vurguladılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER