© Baykuş Haber

MASKİ uyardı: Yağışlı havalarda dere yataklarına ve su kanallarına yaklaşmayın

MASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, SON HAFTALARDA ETKİLİ YAĞIŞLARLA BİRLİKTE DERE YATAKLARINA VE SULAMA KANALLARINA YAKLAŞILMAMASI YÖNÜNDE BİR UYARI MESAJI YAYINLADI. YAPILAN AÇIKLAMADA, YOĞUN YAĞIŞTA ORTAYA ÇIKABİLECEK TAŞKIN TEHLİKESİNE KARŞI VATANDAŞLARIN DİKKATLİ OLMASI VE DERE YATAKLARINDAN UZAK DURMASI İSTENDİ.

MASKİ Genel Müdürlüğü, son haftalarda meydana gelen yoğun yağışlar nedeniyle dere yataklarına ve sulama kanallarına yaklaşılmaması gerektiği konusunda bir uyarı mesajı yayınladı. Yapılan açıklamada, aşırı yağışların taşkın tehlikesini artırabileceği ve vatandaşların bu durumda dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Manisa genelinde etkili olan sağanak yağışlar, şehir merkezlerinde ve kırsal bölgelerde dere yataklarının ve sulama kanallarının su seviyelerinin yükselmesine neden olmaktadır. Bu durum, taşkın riskini artırabilir.

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Dere yatakları ile sulama kanalları, sağanak yağışlarda ciddi tehlike oluşturmaktadır. Herhangi bir can kaybı yaşanmaması için vatandaşlarımızın dere yataklarından ve sulama kanallarından uzak durmalarını tavsiye ediyoruz" denilmektedir. Bu tavsiyeye uymak, vatandaşların güvenliği açısından son derece önemlidir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER