© Baykuş Haber

Matematik olimpiyatlarında tarihi zafer: Türk öğrenciler 3 altın, 3 gümüş madalya aldı, Türkiye ülke sıralamasında birinci oldu

ARNAVUTLUK’UN BAŞKENTİ TİRAN’DA DÜZENLENEN VE 18 ÜLKEDEN 98 ÖĞRENCİNİN YARIŞTIĞI 27. GENÇ BALKAN MATEMATİK OLİMPİYATI’NDA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDEN 6 ÖĞRENCİ, 3 ALTIN VE 3 GÜMÜŞ MADALYA KAZANARAK TARİHİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTI. BU SONUÇLARLA TÜRKİYE, ÜLKE SIRALAMASINDA BİRİNCİ OLDU.

Tiran'da düzenlenen 27. Genç Balkan Matematik Olimpiyatı'nda, Türkiye'yi temsil eden 6 öğrenci tarihi bir başarıya imza attı. 3 Altın ve 3 Gümüş madalya kazanarak Türkiye'yi birinci sıraya taşıdılar.

TÜBİTAK BİDEB tarafından yürütülen 2202 Bilim Olimpiyatları programı kapsamında uluslararası arenada boy gösteren bu genç bilim insanları, Türkiye'nin bilim dünyasındaki gücünü bir kez daha kanıtladı. Mustafa Dortluoğlu, Can Erturan ve Ege Akgün Altın Madalya kazanırken, Tuğra Özbey Eratlı, Oğuz Fatih Tepe ve Umut Kağan Yazgan Gümüş madalya sahibi oldular.

Gençlerin bu zaferini tebrik eden Bakan Mehmet Fatih Kacır, gençlerin başarılarının ülkenin bilim dünyasındaki gücünü yinelediğini söyledi. Gençlerin Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanındaki geleceğinin teminatı olduğunu vurguladı ve son 20 yılda TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleri'nin önemli bir artış kaydettiğini belirtti. Ayrıca Türkiye'nin uluslararası bilim olimpiyatlarına ev sahipliği yaptığını ve gençlerin bilimdeki başarılarının devam ettiğini dile getirdi.

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal da bu tarihi başarıdan ötürü öğrencileri tebrik etti ve TÜBİTAK olarak gençleri geleceğin bilim insanları olarak yetiştirmeye ve desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER