© Baykuş Haber

Matematik Olimpiyatları’nda Türk öğrencilere 3 altın, 3 gümüş madalya

ANKARA, (DHA)-SANAYİ ve Teknoloji Bakanlığı, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen 27’nci Genç Balkan Matematik Olimpiyatı’nda Türkiye’yi temsil eden 6 öğrencinin 3 altın ve 3 gümüş madalya kazandığını duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tiran'da gerçekleşen 27. Genç Balkan Matematik Olimpiyatı'nda Türkiye'yi temsil eden 6 öğrencinin başarılarına dikkat çekti. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 18 ülkeden 98 öğrencinin katıldığı yarışmada Türkiye'yi temsil eden öğrenciler, 3 altın ve 3 gümüş madalya kazandı. Mustafa Dortluoğlu, Can Erturan ve Ege Akgün altın madalya kazanırken, Tuğra Özbey Eratlı, Oğuz Fatih Tepe ve Umut Kağan Yazgan gümüş madalya aldı. Bu sonuçlarla Türkiye, ülke sıralamasında birinci oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da başarılı öğrencileri tebrik ederek, bu derecelerin Türkiye'nin bilimsel gücünü bir kez daha gösterdiğini ifade etti. Kacır, son 20 yılda TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleri'nin önemli ölçüde arttığını ve bu desteklerin Ar-Ge insan kaynağının gelişimine büyük katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası bilim olimpiyatlarına ev sahipliği yapma başarısına da vurgu yaptı ve gelecek yıllarda düzenlenecek etkinliklere dikkat çekti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER