© Baykuş Haber

MATSOda ‘İş Sağlığı ve İş Güvenliği Semineri düzenlendi

MANAVGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI (MATSO) TARAFINDAN ÜYELERE YÖNELİK ‘İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ SEMİNERİ’ DÜZENLENDİ. MATSO BİNASINDA DÜZENLENEN SEMİNER, FARKLI SEKTÖRLERDEN ODA ÜYELERİNİN YOĞUN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİ.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), üyelerine yönelik "İş Sağlığı ve İş Güvenliği Semineri" düzenledi. Bu önemli seminer, farklı sektörlerden Oda üyelerinin yoğun katılımıyla MATSO binasında gerçekleştirildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, son derece kritik bir konuda seminer düzenlediklerini ifade ederek, seminerin başarılı ve verimli geçmesini temenni etti. "İş Sağlığı ve İş Güvenliği" konusunun her geçen gün daha fazla önem kazandığını vurgulayan Başkan Güngör, çalışanların güvenli bir şekilde işlerini yapmalarının işverenler ve işçiler açısından büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Başkan Güngör, işyerlerinde kazaların önlenebilmesinin, hem işverenler hem de işçiler için son derece kritik olduğunu altını çizdi.

İş kazalarının çoğunun, önceden alınması gereken önlemlerin alınmaması, dikkatsizlik ve iş ortamında gerekli altyapının eksikliği gibi sebeplerle meydana geldiğini belirten Başkan Güngör, işverenlerin ve işçilerin, güvenli ve sağlıklı bir iş ortamı oluşturmanın sorumluluğunu taşıdığını ifade etti. Güvenli, sağlıklı ve risklerin en aza indirildiği iş ortamlarının oluşturulmasının, işverenlerin temel görevi olduğunu söyledi. Aynı şekilde, işçilerin de bu kurallara uymalarının önemli olduğunu vurguladı.

Başkan Güngör, "İş kazalarının azaltılması amacıyla, üyelerimize yönelik bu semineri düzenledik" dedi. Seminerin, katılımcılara iş kazaları hakkında daha fazla bilgi edinme ve önleme yöntemlerini anlama fırsatı sunduğunu ifade etti.

Seminer, Yüksek Çevre Mühendisi Ayşe Savur'un interaktif sunumuyla gerçekleştirildi. İnşaat sektöründe güvenlik ağının hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Savur, katılımcılara Türkiye ve dünya genelinde yaşanan iş kazalarından örnekler verdi. Ayrıca, katılımcıların sorularını yanıtladı. Seminerin sonunda katılımcılara katılım belgeleri sunuldu.

Başkan Güngör, seminerin düzenlenmesine katkı sağlayan 4. Meslek (İnşaat-Emlak Hafriyat) Komitesi Başkanı Mehmet Kara ve Komite üyelerine, bilgi veren Yüksek Çevre Mühendisi Ayşe Savur'a ve seminerin interaktif bir şekilde geçmesini sağlayan tüm katılımcılara teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER