© Baykuş Haber

Mayon Yanardağı çevresinde 13 bin kişi tahliye edildi

Filipinler'deki Mayon Yanardağı'ndaki volkanik hareketlilik nedeniyle 13 bin kişi tahliye edildi. Albay eyaletinde bulunan Mayon Yanardağı, son bir haftadır kül ve duman püskürtmeye devam ediyor. Bu nedenle yanardağın çevresindeki bölgelerden hafta sonundan bu yana 13 bin kişi tahliye edildi. Yetkililer, ilerleyen günlerde volkanik hareketliliğin artması ve daha fazla tahliye olasılığını değerlendirdiklerini belirttiler.

Filipinler Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, son 24 saat içinde Mayon Yanardağı çevresinde 21 sarsıntı yaşandığı ve 260 kaya parçasının düştüğü bilgisi verildi.

Aynı zamanda yerel yetkililer, turistler için yanardağı izleyebilecekleri izleme noktalarını belirlediler. Ülkedeki turistler, yanardağdaki volkanik hareketliliği gözlemlemek amacıyla belirlenen yüksek bölgelerde kamp kurdu.

Mayon Yanardağı'ndaki volkanik hareketlilik nedeniyle alarm seviyesi 8 Haziran'da 3'e yükseltilmişti. Filipinler'deki 24 aktif yanardaktan biri olan Mayon Yanardağı, 1814 yılında meydana gelen patlama sonucu bin 200 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER