© Baykuş Haber

MBA Bursa Özlüce Kampüsünde Dokuma, Tekstil ve Tasarım Atölyesi açıldı

MBA OKULLARI, MATEMATİK, BİLİM, KÜLTÜR VE SANAT ALANINDAKİ ÇALIŞMALARINA TEKSTİL VE DOKUMA ALANINDA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP OLAN BURSA İLİNDE “EL DOKUMA, TEKSTİL VE TASARIM ATÖLYESİ’Nİ DE EKLEDİ.

MBA Okulları, Bursa ilinin tekstil ve dokuma alanındaki önemini göz önünde bulundurarak Bursa Özlüce Kampüsü'nde "El Dokuma, Tekstil ve Tasarım Atölyesi"ni faaliyete geçirdi. Bu atölye, öğrencilere sadece bilimsel eğitim değil, aynı zamanda sanatsal açıdan da el becerisi kazanma ve tasarım yeteneklerini geliştirme fırsatı sunuyor.

Atölyenin kurucu eğitimcilerinden Mine Bozkurt, Bursa'nın tekstil sektörünün merkezlerinden biri olduğunu ve öğrencilere bu sektörü tanıtmayı hedeflediklerini belirtiyor. Ayrıca, geleneksel el sanatlarını destekleyerek ve Bursa'nın zengin kültürel mirasını koruma amacı taşıdıklarını da vurguluyor. İpekli dokumanın UNESCO'nun somut olmayan kültürel miras listesine girmiş olmasının Bursa için bir gurur kaynağı olduğunu dile getiriyor. Bu atölyenin, öğrencilere üretim bilinci kazandırarak sektörel farkındalık kazandıracağını ifade ediyor.

Bursa Özlüce Kampüs Müdürü Burhan Yazgan, "El Dokuma, Tekstil ve Tasarım Atölyesi"nde sektör uzmanlarını öğrencilerle buluşturmanın eğitim ekosisteminin gelişimine olumlu katkı sağlayacağını vurguluyor. Ayrıca, MBA Okulları olarak temel motivasyonlarının eğitimi dönüştürmek ve öğrenme deneyimini çağın gereksinimlerine uygun hale getirmek olduğunu belirtiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER