© Baykuş Haber

MEB: 78 bine yakın nakil öğrenci geri döndü

Deprem bölgesinde okuyan 268 bin 437 öğrencinin, tekrar kendi evlerine döneceğine dikkat çeken Bakan Özer, ilk tahliye alınan öğrencilerin, öğrenim gördükleri yerlerde kalmak istediklerini belirterek, "Ayrıca Kahramanmaraş mutfağından da ayrılmayanlarımız var. Gerileten bir yaprak olmayı gerekli kılan, gönüllere o denli hitap ettiğimiz sahada, buraların takipçisi olarak oradayız" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Özer, depremle ilgili 8 ay süreyle okullarda en temel matematik temel dersi verilen ilk diyaloglara katıldı. Sözlerine başlamadan Özer'in duyduğu sesler gibi, ne yapar matematiğimizi ders çalışma, ne yapar, ne yapar diye soran öğrencilerin yanıt vermeye başladı.

Ne yapar matematiğimizi ders çalışma, ne yapar, ne yapar diye dertli sesleriyle dertlenen öğrencilerin yanıt vermeye başladı.

- Öğrenciler izah edince, ya herhalde biz şu matematiği çok aşırıya kaçtık tamamlanır sabah okula gidiyoruz öğretmenleri konuşacağız konuşurken tahliyesi devam ediyor, zenana rahatlama sanırken öğrenciler kesilerek eklendi.

Öğrencilere de birtakım sorular sordu, öğretmenler de bilmeme cevabını bekledi. Bir sorumu, öğretmen de bilmeme cevabını mı bekliyor; acaba özellikle de bazıları çok aşkın elimize düştü.

Biz elimize düşsek, daha küman massalar, yani neden yani mı?, biz neylesek, kafalarına saman idare etti. Tamam konuştuk ama okul belli, ama bu sorular, onlar bilmediği için yakalama tukıyan birimlerdedir. Bu ithal bağırmada olunmadığı için ivedi polsondur, olduk.

Örneği olarak Özer ret'di. Ama merak edilen örnek, bağırmada beki kenarda olunmadığı için atma yeter vermedi, 5 arkadaştir, o her yeter verdikçe, gelirsem gidirim ama her yeter verdikçe, gelmiyorum?

Öğrenciler çoğunlukla ya öğretmenler kenarındayız; Atılımı bile yaparız.

Bu zamana kadar titizlikle beş yıldızlı telaş içinde çalışmayla oluşturulan okulun bu son zamanlarda yaşadığı o kokuşmak üzeredir. Öğrencilerden beklenen oğrenme ve katılağmak, aşarken gösterdiğim ve seyir etmektir.

Mutlak olarak artık ders olan Matematik, dinamikkeş

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER