© Baykuş Haber

Mehmet Özhaseki ismi bulvara verilecek

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI, DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. TOPLANTIDA 98 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLEREK KARARA BAĞLANIRKEN, CUMHURİYET MEYDANI’NDAN BAŞLAYARAK ERCİYES KAYAK MERKEZİ’Nİ KAPSAYAN VE DEVELİ İLÇESİ ÇEVRE YOLU CADDESİ KAVŞAĞINA KADAR DEVAM EDEN BULVARA MEHMET ÖZHASEKİ BULVARI İSMİNİN VERİLMESİ KARARLAŞTIRILDI.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda 98 farklı gündem maddesi ele alındı ve karara bağlandı. Bu toplantıda öne çıkan kararlardan biri, Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak Erciyes Kayak Merkezi'ni kapsayan ve Develi ilçesi çevre yolu caddesi kavşağına kadar uzanan bulvara "Mehmet Özhaseki Bulvarı" isminin verilmesi oldu.

Meclis üyeleri, çeşitli konuları görüşerek karara bağladılar. Bunlar arasında, Kapadokya Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen bir sempozyuma sunum yapmak üzere Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı Gürcan Senem'in yurtdışı görevlendirilmesi talebi, 4. Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulmasında Büyükşehir Belediyesi'nin kurucu ortak olarak yer alması hedefiyle katılım payı ve asıl/yedek üye belirleme işlemi, şehri afete dirençli hale getirmek için Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalamak üzere yetki verilmesi gibi maddeler yer aldı.

Ayrıca, meclis toplantısında Seyyid Burhaneddin Hazretleri Türbesi önünden Kartal Hava Şehitliği'ne kadar uzanan bulvara "Seyyid Burhaneddin Bulvarı" isminin verilmesi önergesi de görüşülerek kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, toplantı sırasında yaptığı açıklamalarda, bu tür organizasyonların Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağladığını ve Türk sporunun gelişmesine destek olduklarını vurguladı. Ayrıca, Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Final Müsabakaları, Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu ve Yahyalı Elma Festivali gibi etkinliklere davet ederek, alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER