© Baykuş Haber

Meksikadaki aşırı sıcak hava dalgasında 8 kişi öldü

Meksika'da Nisan ayının ortasından bu yana devam eden sıcak hava dalgası, üzücü bir bilançoya yol açtı. Meksika Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 14 Nisan ile 12 Haziran tarihleri arasında etkili olan sıcak hava dalgası sonucunda 8 kişi hayatını kaybetti. Bu ölümlerin Veracruz, Quintana Roo, Sonora ve Oaxaca gibi farklı eyaletlerde gerçekleştiği bildirildi.

Halkın sıcak hava koşullarına karşı tedbirli olması için yetkililer tarafından önerilerde bulunuldu. Bu öneriler arasında her gün en az 2 litre su içmek, özellikle 11.00 ile 15.00 saatleri arasında uzun süre güneşe maruz kalmamak, ince ve hafif kıyafetler tercih etmek, güneş kremi, güneş gözlüğü, şapka veya şemsiye kullanmak, gölgede ve iyi havalandırılmış alanlarda bulunmak yer alıyor.

Ulusal Meteoroloji Servisi ise sıcak hava dalgasının Ekim ayına kadar devam edebileceğini ve özellikle ölümlerin kaydedildiği bölgelerde hava sıcaklığının 45 derecenin üzerine çıktığını belirtiyor. Bu nedenle sıcak hava koşullarına karşı dikkatli olunması önemle vurgulanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER