© Baykuş Haber

Meksikalı belediye başkanı timsahla evlendi, gelinlik giydirdi, dans etti

MEKSİKALI BELEDİYE BAŞKANI HALKINA ŞANS GETİRMESİ İÇİN TİMSAHLA EVLENDİ

Meksika'nın San Pedro Huamelula Belediye Başkanı Victor Hugo Sosa Garcia, halkına şans getirmesi için Alicia Adriana adlı timsahla ilginç bir düğün töreniyle evlendi. Müzik ve dansın bolca yer aldığı bu festival havasındaki düğüne şehir sakinleri büyük ilgi gösterdi. Alicia Adriana adlı timsah, gelinlik giydirilmiş ve ağzı bağlanmış bir şekilde şehir sokaklarında dolaştırıldı. Timsah, şehir sakinleriyle dans etti ve sonunda nikah için belediye sarayına getirildi.

Nikah töreni, şehrin önde gelen dini lideri tarafından kıyıldı. Belediye Başkanı Garcia, timsah gelinle evlenmeyi kabul ettiğinde, "Sorumluluğu kabul ediyorum çünkü biz birbirimizi seviyoruz, önemli olan bu. Aşk yoksa evlilik olamaz. Biz birbirimizi seviyoruz ve prenses kızla evlenmeyi kabul ediyorum" şeklinde konuştu.

Bu ilginç gelenek, San Pedro Huamelula şehrinde 1789 yılından beri devam ediyor ve iki topluluğun barışmasını sembolize ediyor. Her yıl düzenlenen bu temsili evlilik, şehir halkına bolluk, barış ve uyum getirmesi umuduyla gerçekleştiriliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER