© Baykuş Haber

Melek Yıldız Ergül, Sanko Sanat Galerisinde sergi açacak

RESSAM MELEK YILDIZ ERGÜL, AKRİLİK BOYA VE KARIŞIK TEKNİKTE YAPTIĞI SOYUT FİGÜRATİF ESERLERİNDEN OLUŞAN “ZAMANA DOKUNMAK” TEMALI “AMAZON KADINLAR” RESİM SERGİSİNİ 15 EYLÜL CUMA GÜNÜ SANKO SANAT GALERİSİ’NDE AÇACAK.

Ressam Melek Yıldız Ergül, soyut figüratif eserlerinin yer aldığı "Zamana Dokunmak" temalı "Amazon Kadınlar" resim sergisini 15 Eylül Cuma günü SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşturacak. Sergi, Samsun bölgesinde yaşamış Amazon kadınlarının kültürel yaşantılarına odaklanıyor.

Ergül, son beş yıldır Amazon kadınlarının yaşam dönemlerine ait kültürel öğeleri tuvallerine aktardığını ve bu eserlerle izleyicilere bu yaşantıları ve kültürü anlatmaya çalıştığını söyledi. Amazon kadınlarının giyim tarzları, savaş aletleri, dansları, yaşama bakışları ve felsefelerini resimlerine yansıttığını belirten sanatçı, bu eserlerle Samsun'un tarihi ve kültürel değerlerini ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmayı amaçladığını ifade etti.

Ergül, Amazonlar hakkında detaylı bilgileri araştırarak hayal gücünü kullanarak çalışmalarını gerçekleştirdiğini dile getirerek, bu sergileri proje olarak farklı bölgelerde açmayı planladığını ve Amazonlar temasının seri halinde devam edeceğini belirtti.

Serginin açılışı, 15 Eylül Cuma günü SANKO Sanat Galerisi'nde gerçekleşecek ve 30 eserin yer aldığı bu kişisel sergi sanatseverlerle buluşacak. Melek Yıldız Ergül, resim çalışmalarını Samsun'da bulunan atölyesinde sürdürüyor ve ulusal ve uluslararası sergilere katılarak sanatını geniş bir kitleyle paylaşıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER