© Baykuş Haber

Mercan Bilim Merkezinde Robotik Kodlama Atölyesi açıldı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN, İKLİM VE ÇEVRE FARKINDALIKLARINI ÇOCUKLARA AŞILAMAK AMACI İLE HAYATA GEÇİRDİĞİ ‘MERCAN 100. YIL İKLİM VE ÇEVRE BİLİM MERKEZİ’NDE, 'ROBOTİK KODLAMA ATÖLYESİ' AÇILDI.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin, iklim ve çevre farkındalıklarını çocuklara aşılamak amacı ile hayata geçirdiği ‘Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde, ’Robotik Kodlama Atölyesi’ açıldı.


Atölyede 5 hafta boyunca 14 öğrenci eğitim alacak. Her gün 4 farklı grubu ağırlayacak olan ’Robotik Kodlama Atölyesi’nde öğrenciler, her gün farklı bir tecrübe kazanacak. Eğitim alanında yaptığı birçok hizmette olduğu gibi, ‘eğitimde fırsat eşitliği’ misyonuyla hareket eden Büyükşehir Belediyesi, ücretli kursları aratmayan atölyelerinde yüzlerce öğrencinin eğitim almasını sağlıyor. Robotik Kodlama Atölyesindeki eğitimini tamamlayan öğrencilerle ‘Mercan Takımı’ oluşturulacak ve yarışmalara katılacak.



“İlk önceliğimiz, çocuklarımızın üreten bireyler olmasını sağlamak”


Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde görev yapan Robotik Kodlama Atölyesi Öğretmeni Duygu Ezici, “Eğitimlerimiz 5 hafta sürecek ve çocuklarımız 3D modellemeleri, vex robot sistemleri ile arduinoyu öğrenecek. Buradaki misyonumuz, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak. Üreten çocukları hedefliyoruz. Maalesef tüketen bir toplumda yaşıyoruz. İlk önceliğimiz onları üreten bir toplum haline getirmek, sonrasında ise Mercan’ın bir takımını kurarak yarışmalara katılmak” dedi.


Atölyenin çok donanımlı olduğunu belirten Ezici, “Günde 4 grup alıyoruz ve her grup 14 öğrenciden oluşuyor. Yani günde toplam 56 öğrenci almış oluyoruz ve haftada 280 öğrenciye ulaşmış oluyoruz. Bu 280 öğrenciyle eğitimlerimize 5 hafta devam edeceğiz. 5 haftanın sonunda ise takım kurabileceğimiz öğrencilerimizle farklı bir program izleyeceğiz” diye konuştu.



“Anne baba olarak, çocuklarımız için bir şeyler yapabiliyoruz”


Oğlunun robotik kodlamaya ilgisi olduğunu anlatan anne Hülya Ayaz, “Oğlum buna hevesli ama maddi olarak olmuyordu. Bu bizim için güzel bir avantaj oldu. En azından çocukların gerçek anlamda sevdiği bir şey yapabilme yeteneğini öğreniyoruz. Maddi anlamda da yormuyor. Çocuğum severek geliyor. Fırsat eşitliği oluyor. Anne baba olarak çocuklarımız için bir şeyler yapabiliyor ve destekleyebiliyoruz” ifadelerini kullandı.



“Atölyenin ücretsiz olması, bizim için avantaj”


Serap Öztürk Yılmaz, Mercan Bilim Merkezini sosyal medyadan takip ettiğini, çocuğunu daha önce de bazı atölyelere getirdiğini belirterek, “Öncelikle Başkanımız Vahap Seçer’e; böyle bir imkanı sunduğu, çocuklarımızı ilkokuldan üniversiteye kadar her alanda desteklediği için teşekkür etmek istiyorum. Bize bir kez daha fırsat eşitliğinin olması gerektiğini göstermiş oldu. Böyle bir atölyede olduğumuz için mutluyuz. Atölyenin ücretsiz olması, bizim için avantaj oldu. Hem çocuğumuz için hem de bizim için güzel bir çalışma” diye konuştu.



Çocuklar, verilen teknolojik eğitimden memnun


Atölyede eğitim alan öğrencilerden Elif Aslanca, “Robotik kodlama atölyesindeyim. Bilime ilgim var. Bu atölyede yaptıklarım çok ilgimi çekiyor. Öğretmenim 3 boyutlu kalemi kullanmayı öğretti. Ben de kalp yaptım” derken, 5. sınıf öğrencisi Ömer Asaf Keskin ise “Mercan Bilim Merkezinde robotik kodlamadayım. Zaten ilgim vardı ve burada öğreneceğim. Şu an 3D kalemle semboller yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER