© Baykuş Haber

Mercedes-Benz, yeni kampanyasıyla sürdürülebilirlik hedeflerini ortaya koydu

Mercedes-Benz'in efsanevi üç köşeli yıldız logosu artık, doğanın korunması ve sürdürülebilir bir gelecek vizyonunu temsil ediyor. Bu simge, toprak, su ve hava elementlerinin korunması, geri dönüşüm ve karbon nötr olma hedeflerini yansıtıyor. Gottlieb Daimler'in karada, denizde ve havada öncü mobilite vizyonunu temsil eden bu ünlü üçgen yıldız, artık çevre dostu bir geleceğin sembolü haline geldi.

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, yeni kampanyanın, markanın sürdürülebilir iş stratejisi hedeflerine odaklandığını belirtti. Şirket, 2030 yılına kadar tüm otomobillerini tamamen elektrikli hale getirmeyi ve otomobil başına CO2 ayak izini 2020 seviyelerine göre büyük ölçüde azaltmayı planlıyor. Aynı zamanda enerji ihtiyacının büyük bir kısmını 2030 yılına kadar yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı hedefliyorlar. Bu, güneş ve rüzgar enerjisi üretimini artırarak ve yenilenebilir enerji alımlarıyla gerçekleştirilecek.

Şirket, 'Ambition 2039' planı ile tamamen elektrikli bir mobilite vizyonunu benimsemeyi amaçlıyor. Bu plan, 2039'dan itibaren CO2 nötr olan yeni elektrikli araçlardan oluşan bir filo sunmayı hedefliyor. Mercedes-Benz, şu anda tüm segmentlerde tamamen elektrikli bir model sunuyor ve 2025'ten itibaren tüm yeni araç mimarilerini tamamen elektrikli hale getirecek.

Ayrıca, şirketin kendi üretim tesislerindeki araç ve batarya üretimi, geçtiğimiz yıldan bu yana kısmen ofsetlenerek CO2 nötr hale getirildi. 2022'den itibaren tüm Mercedes-Benz AG üretim tesisleri, yalnızca yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen çevre dostu elektrik kullanıyor.

Mercedes-Benz, batarya ömrü döngüsünde yeniden kullanım ve geri dönüşümü teşvik ediyor ve ayrıca geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanımını artırıyor. Örneğin, geri dönüştürülmüş PET şişelerden üretilen çeşitli kumaşlar iç mekanlarda kullanılıyor ve yeniden üretilmiş bataryaların kullanımıyla ilgili sürdürülebilir bir yaklaşım benimseniyor.

Şirket aynı zamanda çelik tedarik zincirinde karbonsuzlaşma hedefine odaklanıyor. Karbonu düşük yassı çelik kullanarak CO2 salınımını azaltan bir yöntemle çelik üretimini sürdürülebilir hale getiriyorlar ve hidrojenle üretim yaparak sıfır CO2 ile elde edilen çeliği kullanmayı planlıyorlar.

Mercedes-Benz, sürdürülebilirlik ve çevre koruma konularında yeni bir vizyonla ilerlemeye kararlı bir şekilde, doğayı ve gelecek nesilleri korumak için çalışmalarını sürdürüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER