© Baykuş Haber

MERCEK kursiyerleri saha çalışması yaptı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜNYESİNDE HİZMET VEREN MERCEK MESLEK EDİNDİRME VE EĞİTİM MERKEZLERİ'NDE 'LOJİSTİK ELEMANI YETİŞTİRME' EĞİTİMİ ALAN KURSİYERLER, MERSİN SERBEST BÖLGESİ'NE DÜZENLENEN SAHA GEZİSİNE KATILARAK, TEORİK EĞİTİMLERİNİ SAHADA PEKİŞTİRME İMKANI BULDU.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından iş sahibi olmak isteyen veya kariyerlerini geliştirmek isteyen vatandaşlara yönelik düzenlenen "Lojistik Elemanı Yetiştirme" eğitimi kapsamında kursiyerlere saha gezisi düzenlendi. Mercek Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezleri'nde verilen teorik eğitimlerin pratiğe dökülmesi amacıyla düzenlenen saha gezisinde, kursiyerler Mersin Serbest Bölgesi'ni ziyaret ederek mesleklerini daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mercek Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi, iş sahibi olmak isteyen veya kariyerlerini geliştirmek isteyen vatandaşlara yönelik çeşitli kurslar düzenlemektedir. Bu kurslardan biri olan "Lojistik Elemanı Yetiştirme" kursuna katılan kursiyerler, teorik eğitimlerinin yanı sıra saha deneyimi kazanmak için Mersin Serbest Bölgesi'nde düzenlenen saha gezisine katıldılar.

Mercek Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezleri Sorumlusu Eren Demir, kursiyerlere hem teorik hem de uygulamalı eğitimler sunduklarını belirterek, kursiyerlerin daha donanımlı bir şekilde meslek edindiklerini ifade etti. Ayrıca kursiyerlerin saha gezisi sırasında iş sağlığı ve güvenliği kuralları ile ilgili eğitimler aldıklarını ve tehlikeli yüklerin elleçlenmesi konusunda bilgilendirildiklerini söyledi.

Mersin Serbest Bölge'de iş güvenliği ve çevre şefi olarak görev yapan Osman Bucak da saha gezisinin amacının kursiyerlere farkındalık kazandırmak olduğunu belirterek, bu tür eğitimlerin işe başlama sürecini kolaylaştırdığını ve kursiyerlere fayda sağladığını ifade etti.

Katılan kursiyerlerden Tayfun Murat Yüksel, kendisini geliştirmek için bu tür etkinliklere katılmayı tercih ettiğini ve bu fırsatın kendilerine büyük avantaj sağlayacağını dile getirdi. Dilara Işık ise Mercek Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi'nde aldıkları eğitim sayesinde işin mutfak kısmını öğrendiklerini ve saha gezisiyle deneyim kazandıklarını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER