© Baykuş Haber

Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivalinin 24üncüsü başladı

Zeytinburnu Belediyesi tarafından 24 yıldır geleneksel olarak düzenlenen Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali, coşkuyla başladı. Festivalin açılış törenine AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ile birçok vatandaş katıldı. Etkinlikte ünlü sanatçı Soner Sarıkabadayı, sevilen şarkılarıyla katılımcılara keyifli bir gün yaşattı.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, festivalin sadece bir eğlence olmadığını vurgulayarak, "Bu sadece eğlence amaçlı bir festival değil. Geleneksel tıbbın bütün ürünleri burada" dedi. Ayrıca Ankara'da meydana gelen patlamaya da değinerek, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi ve ülkenin benzer felaketlerden korunması için dua etti.

Yıldırım ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında konuşarak, seçimlerin tamamlandığını ve bundan sonraki 5 yıl boyunca ülke meselelerinin tartışılacağını söyledi. İnsanların hayallerini gerçekleştirecek projelere odaklanacaklarını ifade etti.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy da festivalin 24 yıl önce başladığını ve geleneksel tıbbın önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlendiğini belirtti. Ayrıca Merkezefendi mahallesini canlandırmak ve bu alanda tıbbi bitkiler bahçesi projesini hayata geçirdiklerini paylaştı.

Festivalin, bir dizi etkinlikle 18 Haziran'a kadar devam edeceği öğrenildi. Bu etkinlikler arasında seminerler, atölye çalışmaları, çocuk programları ve yöresel yemek yarışması gibi aktiviteler bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER