© Baykuş Haber

Merkezefendi Gençlik Spor Akademisi kazandırmaya devam ediyor

ÖZEL YETENEK SINAVLARINA ÜCRETSİZ HAZIRLIK KURSLARINI KAPSAYAN MERKEZEFENDİ GENÇLİK VE SPOR AKADEMİSİ, BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ VE POLİSLİK SINAVLARINI KAZANAN 56 KURSİYERİNİ YAPILAN PROGRAMLA UĞURLADI

Merkezefendi Gençlik ve Spor Akademisi, özel yetenek sınavlarına ücretsiz hazırlık kurslarını kapsayan programları ile beden eğitimi öğretmenliği ve polislik sınavlarını başarıyla geçen 56 kursiyerini uğurladı.

Merkezefendi Gençlik ve Spor Akademisi, gönüllü bir ekip tarafından kuruldu ve Kasım 2021'de faaliyetlerine başladı. Polislik, beden eğitimi öğretmenliği, askeri okullar, bekçilik ve gümrük muhafaza memurluğu gibi meslek dallarının özel yetenek sınavlarına hazırlanan gençler, bu süreçte hem çalışıp hem de sınav deneyimi kazandılar.

Merkezefendi Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde yapılan bu program, TYT kursları ve uzman antrenörler eşliğinde salon ve saha çalışmalarını içeriyor. Proje koordinatörü Hüseyin Kaplan, bugüne kadar toplam 1135 gencin bu akademi sayesinde hayatlarına yön verdiğini ve sınavları başarıyla geçen gençlerin meslek sahibi olmalarının ne kadar anlamlı olduğunu vurguladı.

Sınavlara katılan gençler arasında 320'si Polis Meslek Eğitim Merkezi'ni kazandı. Ayrıca, farklı üniversitelerin Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü ile ASEM ve PMYO'yu kazanan 56 genç, eğitim hayatlarına başlamak için gün sayıyor.

Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman, bu kursların gençleri hayata hazırladığını ve birçok gence meslek sahibi olma fırsatı sunduğunu belirtti. İlman, gençlere doğru planlama ve çalışmanın başarı getirdiğini anlatarak, hayatta her zaman hedeflerinin olması gerektiğini tavsiye etti.

Programda kursiyerlere başarı belgeleri takdim edildi. Gençler, sosyal aktivitelerin yanı sıra bu imkanları sağlayan antrenörleri ve yetkilileri de teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER