© Baykuş Haber

Merkezefendide kadın üreticiler sürülerini büyütüyor

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ'NDE 'KIRSAL KALKINMA EYLEN PLANI' DAHİLİNDE KADIN ÜRETİCİLERE DAĞITILAN KÜÇÜKBAŞ HAYVANLAR İLK KUZULARINI KUZULAMAYA DEVAM EDİYOR. MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN, “ÜRETİCİLERİMİZİN YETİŞTİRDİĞİ HAYVANLARLA, HAYVANSAL ÜRETİME KATKI SAĞLADIK” DEDİ.

Merkezefendi Belediyesi tarafından yürütülen "Kırsal Kalkınma Eylem Planı" kapsamında kadın üreticilere verilen küçükbaş hayvanlar, yeni kuzularını dünyaya getirmeye devam ediyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, bu projenin kadın üreticilere destek olmanın yanı sıra hayvansal üretime de katkı sağladığını belirtti.

Merkezefendi Belediyesi, Altındere, Yeşilyayla, Kumkısık, Üzerlik, Çeltikçi, Salihağa ve Aşağışamlı Mahallelerinde yaşayan 59 kadın üreticiye toplamda 354 koyun ve koç ile 6 aylık yem desteği sunmuştu. Verilen koyunlar, kadın üreticiler tarafından özenle bakıldı ve şimdi yeni kuzuları dünyaya gelmeye başladı.

Altındere Mahallesi'nde yaşayan Feride Akçay ve eşi Nihat Akçay da bu projenin bir parçası olarak 5 koyun, 1 koç ve yem desteği aldılar. Ayrıca, çiftçilikle uğraşan Akçay çifti, bu destek sayesinde verimli bir şekilde hayvansal üretime devam ediyorlar. Başkan Doğan'ın desteğinden memnun olan Feride Akçay, yeni doğan kuzuların sevincini yaşarken, eşinin de bu projeye verdiği destekten dolayı Başkan Doğan'a teşekkür etti.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ise sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde kadın üreticilere verdikleri destekten bahsederek, hayvansal üretimin artırılmasıyla sürdürülebilir kalkınmanın hedeflendiğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER