© Baykuş Haber

Merkezefendide vergi affı başvurularında son gün uyarısı

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ, 7440 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN KAPSAMINDA BORÇ YAPILANDIRMA FIRSATI BAŞVURULARI İÇİN SON TARİHİN 3 TEMMUZ 2023 OLDUĞUNU AÇIKLADI.

Merkezefendi Belediyesi, 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun çerçevesinde borç yapılandırma başvurularının son tarihini 3 Temmuz 2023 olarak duyurdu. Merkezefendi Belediyesi, bu kanun kapsamında borçları olan vatandaşlara önemli bir fırsat sunuyor. Borç yapılandırma fırsatından yararlanmak isteyenlerin başvurularını 3 Temmuz Pazartesi gününe kadar yapmaları gerekiyor. Bu yapılandırmada, belediyeye olan borçları olan herkesin, peşin ödemelerde vergi, ceza ve harç gecikme faizlerinin yüzde 90'ı siliniyor.

Merkezefendi Belediyesi ana hizmet binasındaki veznelikler, 26 Haziran Pazartesi günü tam gün ve 27 Haziran Salı günü ise 13.00'e kadar hizmet veriyor olacaklar.

Başvurularda önemli bir detay da ıslak imza şartıdır. Borcu olan vatandaşlar ve kuruluşlar, bu kapsamda emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan reklam vergisi, eğlence vergisi, idari para cezaları, imar para cezaları ve kira borçlarını yapılandırabilirler. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar öncelikle www.merkezefendi.bel.tr internet adresinden "Ön başvuru" yapabilirler. Ancak kanun gereği, yapılandırma işlemlerini tamamlamak için imzalı başvuru dilekçelerini Merkezefendi Belediyesi Ana Hizmet Binasına iletmeleri gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER