© Baykuş Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yoğun ilaçlama mesaisi

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI EKİPLERİ, VATANDAŞLARIN YAZ AYLARINI RAHAT GEÇİREBİLMESİ ADINA İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINA HIZLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaz aylarında vatandaşların rahat bir şekilde zaman geçirebilmesi için ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Yeşil alanlar, caddeler, bulvarlar ve refüjlerde ilaçlama gerçekleştiren ekipler, bu faaliyeti gündüz ve gece olmak üzere iki vardiya halinde sürdürüyor.

Gün içinde larva, rezidüel (haşere) ve yeşil alan ilaçlaması gerçekleştiren ekipler, gece boyunca da uçkun ilaçlaması yapıyorlar. Toplam 443 personel, 124 ilaçlama aracı, 8 araç üstü termal fog ilaçlama aracı, 60 atomizer, 92 el tipi termal fog, 102 ULV, 16 Mistblower ve 27 adet holder ile çalışmalarını sürdürüyorlar.

Bu ilaçlama çalışmaları, yıl boyunca 160 binden fazla üreme noktasının türüne göre mücadelesinin yapıldığı bir sürecin parçası olarak devam ediyor. Ekipler, haşerelerin üreme alanlarında Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından önerilen ilaçlar ve bilimsel programlarla ilaçlama yapıyorlar.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nda saha amiri olarak görev yapan Ziraat Mühendisi Bülent Gül, ilaçlama biriminin yılın her ayında larva ve sivrisinek mücadelesi yürüttüğünü belirtti. Gül, kış aylarında yapılan larva mücadelesinin yaz aylarındaki sivrisinek popülasyonunu etkilediğini açıkladı ve ekiplerin sıcak hava koşullarında ilaçlama döngülerini hızlandırdığını ifade etti.

İklim değişikliği nedeniyle bu yıl yağışların devam ettiğini vurgulayan Gül, bu durumun kaynak noktalarının yeniden su dolmasına neden olduğunu ve ilaçlamaların tekrarlanmasını gerektirdiğini söyledi. Ayrıca yeşil alanlardaki ilaçlamaların yağmur sonrası tekrar gerektiğini belirtti.

Ekipteki personelin uzman ve sertifikalı olduğunu da ekleyen Gül, vatandaşların sivrisinek, yakağan, mucuk ve diğer haşerelerle mücadele konusunda endişelenmemesi gerektiğini vurguladı. Ekiplerin sahada aktif bir şekilde çalıştığını ve sorunu çözmek için gereken çabayı gösterdiklerini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER