© Baykuş Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesi, geleceğin yazılımcılarına temel oluyor

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KADIN VE AİLE HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA BAĞLI TARSUS KADIN VE ÇOCUK BİLİM TEKNOLOJİ ATÖLYESİNDE 3 BOYUTLU TASARIM, OYUN GELİŞTİRME VE ROBOTİK KODLAMA KONULARINDA EĞİTİM ALAN KURSİYERLER, BİRİNCİ KURU TAMAMLADI.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi, 3 boyutlu tasarım, oyun geliştirme ve robotik kodlama konularında eğitim alan kursiyerlerin birinci kurunu başarıyla tamamladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kültür, sanat, bilim ve teknoloji alanlarındaki çalışmalarına devam ederek, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi'nde gerçekleşen 3 boyutlu tasarım, oyun geliştirme ve robotik kodlama kursunun birinci dönemi sona erdi. Kursa katılan 135 ilköğretim ve ortaöğretim seviyesindeki kursiyer öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi. Ayrıca ikinci kur eğitimleri için giriş sınavları da yapıldı.

Kursiyerlerden biri olan Eylül Tutak, atölyenin ilanını sosyal medya üzerinden gördüğünü ve içeriklerin kendisine yakın olduğunu belirterek, atölyeye katılma kararı aldığını açıkladı. Atölyede robot yapımı ve 3 boyutlu tasarım gibi konularla ilgilendiklerini söyleyen Tutak, ayrıca robot yarışmalarına katıldıklarını ve bilgisayar mühendisi olma hedefine doğru ilerlediğini ifade etti.

Lise öğrencisi Emsal Ağırbaş ise Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi'ni kardeşinden duyduğunu belirterek, atölyede robot tasarımı, 3 boyutlu tasarım ve oyun geliştirme gibi alanlarda eğitim aldıklarını ve bilgisayar teknolojileri konusunda yeni şeyler öğrenerek kendilerini geliştirdiklerini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER