© Baykuş Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesi rehber öğretmenleri velilere tavsiyelerde bulundu

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NE BAĞLI EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ DESTEKLEME KURS MERKEZİ REHBERLİK ÖĞRETMENLERİ, ÇOCUKLARI OKULA YENİ BAŞLAYAN VELİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU. İLKOKULA BAŞLAYANLARIN YANI SIRA BİR ÜST SINIFA GEÇEN ÇOCUKLARIN DA TATİL SONRASI SORUNLAR YAŞAYABİLECEĞİNİ KAYDEDEN ÖĞRETMENLER, EBEVEYNLERİN SÜREÇ BOYUNCA ÇOCUKLARININ YAŞADIĞI KAYGIYI ANLAYABİLMEK İÇİN EMPATİ YAPMALARININ ÖNEMİNE VURGU YAPTI.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi'ne bağlı eğitim ve öğretimi destekleme kurs merkezi rehberlik öğretmenleri, okula yeni başlayan çocukların velilerine bazı tavsiyelerde bulundu. Çocukların okula alışma sürecinin önemine dikkat çeken öğretmenler, velilerin bu süreçte çocuklarının yaşadığı kaygıyı anlamalarının ve empati yapmalarının önemine vurgu yaptılar.

Özellikle okula yeni başlayan çocukların annelerinden ayrılma kaygısı, isteksizlik ve motivasyon kaybı gibi duygusal zorluklar yaşayabileceklerini belirten rehber öğretmenler, bu dönemde ebeveynlerin sabırlı olmalarını ve çocuklarına zaman tanımalarını önerdiler. Çocuklara okulun önemi ve okulda neler öğrenileceği gibi konuların anlatılmasının yanı sıra, velilerin duygusal desteğin de çok önemli olduğunu vurguladılar.

Ayrıca, öğrencilerin okulda ve evde farklı davranışlar sergileyebileceğini ve bu değişikliklerin normal olduğunu söyleyen rehber öğretmenler, velilerin çocukların duygularını kabul etmelerinin ve onlara destek olmalarının önemli olduğunu ifade ettiler. Olumsuz geri bildirimlerden kaçınılmasının ve çocukların duygularının sağlıklı bir şekilde ifade edilmesinin önemli olduğuna dikkat çektiler.

Ayrıca, bir üst sınıfa geçen öğrencilerin de tatil sonrası adaptasyon süreci yaşayabileceğine değinen öğretmenler, uyku düzenine dikkat edilmesi, başarıları hatırlatılması ve okulu olumlamak gibi tavsiyelerde bulundular. Veliler, öğretmenler ve öğrenciler arasındaki işbirliğinin başarı için önemli olduğunu vurgulayarak iletişimin sürekli açık olması gerektiğini ifade ettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER