© Baykuş Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 4.5 milyon kutu süt dağıttı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 13 İLÇEDE SÜRDÜRDÜĞÜ 'SÜT SENİN GURUR MERSİN’İN' VE 'HAMİLE BAKIM SÜTÜ' PROJELERİYLE, ANNE KARNINDAKİ VE OKUL ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARA, 2019 YILINDAN BUGÜNE KADAR 4 MİLYON 459 BİN 383 KUTU SÜTÜ ÜCRETSİZ ULAŞTIRDI.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede sürdürdüğü projelerle 2019 yılından bu yana 4 milyon 459 bin 383 kutu sütü ücretsiz dağıtarak anne karnındaki ve okul çağındaki çocukları destekliyor. "Süt Senin Gurur Mersin" ve "Hamile Bakım Sütü" projeleri sayesinde, çocukların gelişim sürecinde önemli bir besin olan süt ihtiyacı karşılanıyor ve bu sayede üreticilere de destek sağlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından direkt olarak üreticilerden alınan sütler, belediyenin kimyasal ve biyolojik analizlerinden geçirilerek test ediliyor. Özellikle dezavantajlı bölgelerde dağıtılan bu sütler, aile bütçelerine katkı sunmanın yanı sıra çocukların sağlıklı büyümelerine de destek oluyor.

Ayrıca, 2021 yılında başlatılan "Hamile Bakım Sütü" projesi ile hamile kadınlara da destek sağlanıyor. Bu proje kapsamında hamile anne adaylarına hamilelikleri boyunca düzenli olarak 45 günlük periyotlar halinde 1'er litrelik süt paketleri teslim ediliyor. Bu sayede yeni doğacak çocukların daha sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmeleri amaçlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin bu projeleri, hem çocukların hem de anne adaylarının sağlık ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayarak toplumun genel refahını artırmayı hedefliyor. Bu desteklerden yararlanmak isteyenler, hamilelik durumlarını belgeleyen bir raporla başvurularını Teksin uygulaması üzerinden yapabiliyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER