© Baykuş Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesinin tarımsal üretime desteği sürüyor

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TARIMSAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI BÜNYESİNDE KIRSAL BÖLGELERE VE TARIMA YÖNELİK DESTEKLERİYLE, TÜRKİYE’DE ÖRNEK TEŞKİL EDEN PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDİYOR.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tarımsal destek projeleri ile kırsal bölgelerde ve tarıma yönelik çalışmalarıyla örnek teşkil ediyor. Belediye Başkanı Vahap Seçer'in tarıma verdiği önemle bilinen Mersin Büyükşehir Belediyesi, üreticilere destek olmaya devam ediyor. "Alıç Fidanı Dağıtım Projesi" ve "Badem Fidanı Dağıtım Projesi" gibi projeler sayesinde üreticiler, dikilen fidanların meyvelerini beklerken geleceğe umutla bakıyorlar.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sadece fidan dağıtmakla kalmayıp aynı zamanda üreticilere verimli üretim konusunda uzman personelle destek sağlıyor. Silifke ilçesinde "Alıç Fidanı Dağıtım Projesi" kapsamında 148 üreticiye 4 bin 237 alıç fidanı dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 50 hibe desteği ve Başkan Vahap Seçer'in tarımsal üretime destek vermesi, projelerin başarısına büyük katkı sağladı.

Bitkisel Materyal ve Seracılık Şube Müdürü Hasan Özdemir, projeler hakkında bilgi vererek, son üç yılda 11 ilçede 120 mahallede 493 üreticiye 12 bin 430 alıç fidanı dağıtıldığını belirtti. Alıç meyvesinin yanı sıra çiçek ve yapraklarının da pazarlama potansiyeli olduğunu vurguladı.

"Badem Fidanı Dağıtım Projesi" kapsamında ise 9 ilçedeki 93 mahallede 34 bin 200 badem fidanı dağıtıldı. Özellikle Gülnar ilçesinde badem fidanı talebinin yüksek olduğunu söyleyen Hasan Özdemir, talepler olduğu sürece bu projelerin devam edeceğini ve Gülnar'ı potansiyel badem üreticisi ilçe haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Silifkeli üreticilerden Nusret Yıldırım, alıç fidanlarının büyük bir gelir kaynağı olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi'nin bu desteğinden memnun olduklarını ifade etti. Aynı şekilde Badem Fidanı Dağıtım Projesi'nden yararlanan Gülnarlı üretici Adil Başbağ da Başkan Seçer'in tarıma destek vermesinin önemini vurgulayarak, bu projelerin ailelere ekonomik katkı sağlayacağını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER