© Baykuş Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesinin yüzme kursu kayıtları başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN YÜZME KURSU KAYITLARI, 3 TEMMUZ İTİBARİYLE ALINMAYA BAŞLANDI. GENÇLİK VE SPOR HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN AÇILAN YÜZME KURSLARINA, 6 YAŞ VE ÜZERİ HERKES KATILABİLİYOR.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yüzme kursu kayıtlarının başladığını ve 6 yaş ve üzeri herkesin katılabileceğini duyurdu. Belediyenin açıklamasına göre, 3 Temmuz'da başlayan kurslar 6-8, 8-11, 12-14, 15-17 ve 18 yaş üzeri 5 farklı grupta veriliyor ve 7 Eylül'e kadar devam edecek. Yüzme dersleri haftanın dört günü ücretsiz olarak sunuluyor.

Kayıtlar TEKSİN uygulaması üzerinden veya Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nda şahsen yapılıyor. 18 yaş altı çocukların kayıtları için sağlık raporu belgesi ve veli izin belgesi gerekiyor.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, geçen yaz sezonunda 4 binin üzerinde kursiyere hizmet verdiklerini söyledi ve bu yıl daha fazla katılımcıya ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Yüzme eğitimi alan kursiyerlerin, haftanın dört günü birer saatlik eğitim alarak yüzme becerilerini geliştirebileceklerini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi Yüzme Antrenörü Serhat Taşman ise temel eğitimin yanı sıra teknik eğitimlerin de verildiği kurslar hakkında bilgi verdi. Kursiyerlere serbest, sırt üstü, kelebek ve kurbağalama gibi yüzme stillerini öğrettiklerini söyledi.

Kurslara katılan aileler, ekonomik şartlar nedeniyle çocuklarını sosyal aktivitelere göndermenin zor olduğunu belirterek Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER