© Baykuş Haber

Mersin Erdemlide 850 rakıma modern ceviz bahçesi kuruldu

MERSİN'İN ERDEMLİ İLÇESİNDE, TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI "KIRSAL DEZAVANTAJLI ALANLAR KALKINMA PROJESİ" ÇERÇEVESİNDE 118 BİN LİRAYA MODERN CEVİZ BAHÇESİ KURULDU.

Mersin'in Erdemli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen "Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi" kapsamında 118 bin lira harcanarak modern bir ceviz bahçesi kuruldu. Bu proje, modern tarım tekniklerinin kullanılarak ceviz üretiminin geliştirilmesini amaçlıyor. Ayrıca, Veyselli köyünde bulunan 850 rakımlı bölgedeki üreticilere ceviz yetiştiriciliği eğitimi verildi ve yerel halka projeler ve ceviz yetiştiriciliği hakkında bilgiler aktarıldı. Yeni kurulan ceviz bahçesi sahibi olan üretici Zafer Yılmaz'a da proje ekibi tarafından detaylı bilgi verildi.

Eğitim faaliyetine, Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mersin İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mustafa Nevzat Zayim, Erdemli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mesut Yıldız, şube müdürleri, muhtarlar ve köylüler katıldı.

Erdemli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mesut Yıldız, "Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi" hakkında bilgi vererek, projenin amacının doğal kaynak yönetiminin iyileştirilmesi ve kırsal dönüşümü destekleyerek tarım işletmelerinin gelişimini sağlamak olduğunu belirtti. Yıldız, bu çalışmalara katkı sağlayan ilçe müdürlüğü proje ekibine teşekkür etti.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da ilçe halkının tarımsal üretimle ekonomiye büyük katkılar sağladığını vurgulayarak, modernleşme ve devlet desteğiyle bahçelerin verimli ve kaliteli hale geleceğine inandığını ifade etti. Başkan Tollu, bu yeni ceviz bahçesinin ilerleyen yıllarda diğer çiftçilere ve girişimcilere örnek bir bahçe olacağına olan inancını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER