© Baykuş Haber

Mersin merkezli 5 ilde organize suç örgütüne operasyon: 36 gözaltı kararı

MERSİN MERKEZLİ 5 İLDE ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTE YÖNELİK OPERASYON BAŞLATILDI. 36 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLİRKEN, POLİSLERİN ADRESLERDEKİ ARAMALARI DEVAM EDİYOR.

Mersin merkezli olarak Mersin, Şanlıurfa, İstanbul, Antalya ve Adana illerinde organize suç örgütüne yönelik geniş kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Bu operasyonun bir parçası olarak 36 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon kapsamında polis ekipleri şüphelilerin adreslerinde arama ve gözaltı işlemlerini gerçekleştiriyor.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütsel bir yapı içinde organize şekilde hareket eden şüphelileri tespit etti. Bu örgüt, vatandaşlardan haraç toplamak, yüksek faiz karşılığında nakit para vermek, verilen paralarla çok daha yüksek tutarlardaki senetleri imzalatmak ve gayrimenkul ile araçları zorla devralmak gibi suçlarla suçlanıyor.

Operasyon, özel harekat polisleri ve dronların da desteğiyle planlandı. Ekipler, şüpheli adreslere özel harekat polisleri eşliğinde giriş yaparak operasyonları gerçekleştiriyor. Operasyon bölgelerinde ise güvenlik önlemleri en üst düzeyde alındı.

Polis ekiplerinin, adreslerdeki aramaların yanı sıra gözaltı işlemleri ve delil toplama çalışmaları da devam ediyor. Operasyonun sonuçlarıyla ilgili daha fazla detayın ilerleyen saatlerde açıklanması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER